Mansimov, Yalıkavak Marina için istinafa başvuracak!

Yalıkavak Marina'nın şaibeli bir şekilde el değiştirdiği iddiasına ilişkin İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde nitelikli dolandırıcılıktan açılan dava karara bağlanmış ve 'dolandırıcılık' suçunun gerçekleşmediği ifade edilmişti. Davacı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, mahkeme kararını eleştirdi ve marinayı geri istediğini söyledi.

Yalıkavak Marina'nın şaibeli bir şekilde el değiştirmesine ilişkin açılan dava geçen günlerde görüldü.

Azerbaycanlı iş insanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun şikayeti üzerine aralarında Yalıkavak Marina’nın şimdiki sahibi Anar Alizade, Gurbanoğlu’nun eski CEO’su Alaattin Aykaç ile eski yöneticileri Ali Kemal Çelikten ve Mehmet Ercil beraat etti.

Savcılık esas hakkındaki mütalaasında dolandırıcılık suçunun gerçekleşmediği ifade edilerek, 'Gurbanoğlu’nun sanıklara duyduğu güven ilişkisi nedeniyle 31 milyon 915 bin 732 dolarlık hisse devrine ilişkin beyanının iş hayatına hakim birçok şirketi olan bir insandan beklenmeyen, hayatın olağan akışına aykırı bir davranış olduğu' vurgulandı.

"BENİM MALIMA ÇÖKÜLDÜ"

Mahkemenin kararına itiraz eden Gurbanoğlu "Bu kararı kabul etmiyorum" dedi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a konuşan Gurbanoğlu, şunları kaydetti:

"Bu kararı kabul etmiyorum. Bilirkişi atanmadı. İki şahit dinlenmedi. İfadelerin hepsi yalan. Sözleşmede 220 milyon dolar yazıyor. Finansal hilelerle 31 milyon dolara indirdiler. İstinaf ve Yargıtay aşamaları var. Bu davayı kazanacağız. Benim malıma çöküldü. Marinayı geri istiyorum."

"İNGİLİZCE BİLMİYORUM" DEMİŞTİ

Gurbanoğlu, İngilizce bilmediği için kandırıldığını iddia etse dahi satış fiyatından haberdar olmamasının İngilizce bilip bilmemesiyle alakalı olmadığı ifade edilmişti.

Mahkemede, satışta hukuki danışmanlık yapan tanık Klodian Murrja’nın Gurbanoğlu’na Türkçe rapor verdiklerine ve satış tutarını söylediklerine ilişkin beyanının Azerbaycanlı iş insanını yalanladığı belirtilmişti.

 

Mansimov, Yalıkavak Marina için istinafa başvuracak! ile ilgili etiketler Bodrum yalıkavak marina Mubariz Mansimov Gurbanoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.