Manisa'da 5,4 şiddetinde deprem...

Manisa'da 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden hatta İstanbul'dan da hissedildi. Depremin ardından art arda artçı depremler yaşandı. Depremde can kaybı yaşanmazken vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi.

Manisa Musalar'da dün gece saat 22.22'de 5.4 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

AFAD verilerine göre deprem yerin 8.5 km derinliğinde gerçekleşti ve çevre illerden de hissedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.6 olarak duyurdu. 

BELEDİYE BAŞKANI: CİDDİ SIKINTI YOK!

Akhisar Belediye Başkanı Dutlulu depremin ardından yaptığı açıklamada "Şehir merkezinde ciddi sıkıntı yok, yıkılmış bina haberi de gelmedi. Musalar köyüne ulaşmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Manisa'da 5,4 şiddetinde deprem...

AFAD: ÖLÜ, YARALI YOK

Depremden sonra AFAD'dan yapılan açıklamada can ya da mal kaybı yaşanmadığı belirtildi. Açıklamada  "Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibariyle can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

MANİSA VALİSİ: 5-6 EV YIKILDI

Manisa Valisi Ahmet Deniz, yaptığı açıklamada 5-6 evin göçtüğü şeklinde bilgiler geldiğini belirterek ''Şu ana kadar intikal eden yaralı ve can kaybı bilgisi yok. Çeltikçi Mahallesi'nde 5-6 evin yıkıldığı bilgisi var, yaralı yok" dedi. 

Manisa'da 5,4 şiddetinde deprem... - Resim : 2

72 ARTÇI SARSINTI GERÇEKLEŞTİ

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından şimdiye kadar en büyüğü 4,3 olan 72 artçı sarsıntı kaydedildi.

AA muhabirinin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı internet sitesinden yaptığı derlemeye göre, Akhisar ilçesinde saat 22.22'de meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından büyüklükleri 1,6 ve üzeri olan toplam 72 artçı deprem yaşandı.

Bu sarsıntıların 18'inin büyüklüğü 3 ve üzerinde hesaplandı. Bölgede 23.17'de meydana gelen en büyük artçı depremin büyüklüğü ise 4,3 olarak kaydedildi.

Manisa'da 5,4 şiddetinde deprem... - Resim : 3

Meydana gelen depremde bazı kerpiç evlerin duvarlarının bir kısmının yıkıldı ve evlerdeki lambalar sarsılmanın etkisiyle söküldü.

Geceyi evinde geçirmek istemeyen vatandaşlar sokaklarda ve parklarda ateş yakıp çadır kurdu.

Bölgede evinde yatağa bağlı olarak yaşayan Gülsüm Uçar, deprem sonrası evinde oluşan çatlaklar nedeniyle itfaiye ve acil servis ekipleri tarafından huzurevine yerleştirildi.

Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait 2 arama ve kurtarma aracı köpek arama timi ve 12 personelin daha Akhisar'a gönderildiği ve Türk Kızılay afet ekibinin bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

Manisa'da 5,4 şiddetinde deprem... - Resim : 4

Mahalle muhtarı Nurettin Yıldız da televizyon izlediği sırada deprem olduğunu belirterek, mahallede bazı evlerde çatlak oluştuğunu, geceyi AFAD'ın kuracağı çadırlarda geçireceklerini söyledi.

Manisa'da 5,4 şiddetinde deprem... - Resim : 5

Mahalle sakinlerinden Mustafa Demir ise şiddetli şekilde sarsıldıklarını anlatarak, "Herkes panik yaşadı ve dışarı çıktı. Bazı evlerde çatlaklar var. Sarsıntılar devam ediyor, şu anda eve girmeyeceğiz herkes dışarda." diye konuştu.

AFAD AÇIKLADI: 222 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ

AFAD'dan yapılan açıklamalda, "Ankara, Akyurt'ta meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem, doğrultu atımlı Çankırı fayının güney ucunda olmuştur. Şu an itibariyle 10 adet artçı deprem olmuş olup en büyük artçı 3,0 olarak saptanmıştır. Manisa, Akhisar'da meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem, Gelenbe sağ yönlü doğrultu atımlı fay üzerinde gelişmiş olup 09.25 itibariyle 212 adet artçı deprem olmuştur. En büyüğü 4,3 olmak üzere, 4,0'den büyük 8 artçı deprem meydana gelmiştir" denildi.

Manisa'da 5,4 şiddetinde deprem... ile ilgili etiketler deprem Ege Ege Bölgesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.