Mangalda kanat sosu tarifi nasıl yapılır?

Mangalda kanat severler için enfes bir tarifle geldik. Bu tarif ile yapacağınız kanat sosu kanadınızı daha da lezzetli hale getirecek. Mangalda kanat sosu tarifi nasıl yapılır?

Mangalda kanat sosu tarifi nasıl yapılır? Birçok kişinin mangalda yemeğe bayıldığı kanat için özel bir sosla geldik. Sadece bir gece öncesinden kanatlarınızı sosta dinlenmeye bırakmanız yetiyor. Çok pratik ve hazırlaması kolay olan bu sos tarifinin içinde neler olduğuna bakalım.

Malzemeler:

1 Kilo tavuk kanadı

2 Yemek kaşığı yoğurt

2 Yemek kaşığı salça

1 Çay bardağı ay çiçek yağı

3 Çay kaşığı acı toz biber

2 Çay kaşığı karabiber

2 Çay kaşığı tuz

Mangalda kanat sosu tarifi nasıl yapılır?

MANGALDA KANAT SOSU TARİFİ YAPILIŞI

Tarifteki baharat oranlarını kendi isteğinize göre azaltabilir yada çoğalta bilirsiniz. Ben biraz daha baharatlı yemekler sevdiğimden tarifi bu şekilde yapıyorum. Bütün malzemeleri kaba aktardıktan sonra iç içe geçene kadar karıştırıyoruz .

Mangalda kanat sosu tarifi nasıl yapılır?

 Malzemeler karıştıktan sonra tavukları içine ekleyip tavuklar malzemeyle birleşene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Bütün tavuklar sosumuzla temas ettikten sonra streç film ile kabımızı kapatıp dolaba kaldırıyoruz. En az 3 saat dolapta kalması gerekiyor tavukların . 1 gün önceden yapıp dolapta bekletirseniz marinasyon çok daha kuvvetli ve lezzetli oluyor. Ertesi gün mangalımızı yaktıktan sonra soslu tavuklarımızı yıkamadan ızgarada pişiriyoruz .

 1 kez alt üst yaptıktan sonra tavuklarımızın üzerine boylamasına 1 çizik atıyoruz ki içleri çiğ kalmasın. Tavuklarımızın derileri çıtırlaşınca ızgaradan alabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

Hepinize şimdiden afiyet olsun .

Mangalda kanat sosu tarifi nasıl yapılır? ile ilgili etiketler mangalda kanat mangalda kanat sosu tarifi nasıl hazırlanır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.