Mandacılığın CHP’de vücut bulmuş hali! Ünal Çeviköz ne demek istiyor?

CHP her fırsatta ABD'de seçimin galibi Biden'a mesajlar göndermeye devem ediyor. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ABD'de kesinleşmeyen seçimin sonucunu alelacele Twitter mesajı ile kutlamasından sonra şimdi de Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Amireka'nın Sesi'ni konuşarak Türkiye'yi karalayıp Biden'dan medet umdu.

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz ABD-Türkiye ilişkilerinin hiçbir zaman kolay olmadığını belirterek Türkiye'nin dış politikada tarafsızlık, öngörülebilirlik ve güvenirlilik unsurlarını kaybettiğini savundu.

 AK Parti yönetiminin ilk dönemlerinde Arap sokaklarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a büyük desteğin olduğu hatırlatan Çeviköz, ancak bölgede artık Türkiye’nin önemli bir rol model olarak görülmediğini, hatta yük olarak algılandığını savundu, Çeviköz, “Çünkü tarafsızlığını kaybetti, sorunların çözümünde taraf tutmaya başladı” ifadesini kullandı.

BIDEN YÖNETİMİNDEN İLK BEKLENTİMİZ...

Biden yönetimine çağrı yapan Çeviköz, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, yargı sisteminin siyasetten arındırılmasına, güçler ayrılığına, demokratik reformlara, medya, ifade, toplanma özgürlüğü gibi tüm temel hak ve özgürlüklere çok güçlü bir vurgu yapılmasını istedi.

Çeviköz, bunun karşılığında da iki ülke arasında ticaret ilişkilerini geliştirme yolunda adımların atılması ihtiyacını vurguladı. Çeviköz, Trump yönetiminin küresel ticaret ilişkilerinde korumacı bir yaklaşım sergilediğini, Biden yönetiminin ise bu konuda muhtemelen daha açık bir duruş ortaya koyacağını, ABD ve Avrupa arasındaki Transatlantik Serbest Ticaret ve Yatırım Anlaşması’nın (TTIP) yeniden canlandırılabileceğini söyledi. Ancak Çeviköz, bunun için ABD’nin Türkiye’ye demokrasi perspektifinden bakması koşulunun bulunduğunu iddia etti.

Mandacılığın CHP’de vücut bulmuş hali! Ünal Çeviköz ne demek istiyor? ile ilgili etiketler CHP ABD biden çağrı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.