Manchester'da 22 kişiyi öldüren bombayı imal eden terörist yakalandı!

İngiltere'de gizli servis ve polis insan avı başlattı, Reuters konser salonunu kana bulayan patlayıcıyı yapan şahsa ulaşılmış olabileceğini bildiriyor. Manchester'ın güneyinde üç şüpheliyi gözaltına alan polis, bir terör ağıyla karşı karşıya olduklarını duyurdu.

İngiltere'yi derinden sarsan Manchester'daki terör saldırısının ardından başlayan soruşturmada önemli bir adım atıldı. Reuters haber ajansı, terör tehdit seviyesi en üst düzeye çıkarılan ülkede bombayı yapan kişinin yakalanmış olabileceğini bildiriyor.

BBC'den Dominic Casciani, halihazırda gizli servisin yeni bir saldırıyı önlemek için bomba parçalarını didik didik ettiğini ve ipuçlarına ulaştığını bildiriyor. Bombayı temin eden kişinin yakalanmasıyla insan avının genişlemesi bekleniyor.

Manchester polisi, bir terör ağıyla karşı karşıya olduklarından kuşku duymuyor.

Başbakan Theresa May, tehdit seviyesinin 'ciddi'den 'kritik'e yükseltilmesi üzerine "Bu, bir saldırının sadece kuvvetle muhtemel olmakla kalmadığı, her an gerçekleşebileceği anlamına geliyor" dedi.

Ülkenin kritik birçok noktasına asker konuşlandırılıyor. İçişleri Bakanı Amber Rudd, 3 bin 800 askerin görev alacağını açıkladı.

manc-teror

LİBYA'DAN DÖNÜP PATLATTI

Bombayı patlatan Salman Abedi'nin saldırıyı yalnız başına yapmış gibi görünmediğini belirten İçişleri Bakanı Rudd'a göre, saldırgan Libya'dan döndükten sonra patlama gerçekleşti.

Manchester polisi, bugün kentin güneyinde operasyon yaptı ve üç şüpheliyi gözaltına aldı. Dün de 23 yaşında bir erkek gözaltına alınmıştı.

Manchester'da 22 kişiyi öldüren bombayı imal eden terörist yakalandı! ile ilgili etiketler terör DEAŞ Konser terörist bomba Manchester
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.