Medipol Başakşehir Manchester United'a bu kez mağlup

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki 4. maçında Manchester United ile Medipol Başakşehir, Old Trafford'da kozlarını paylaştı. 20 gün önce İngiliz devini İstanbul'da mağlup ederek tarihindeki ilk Devler Ligi galibiyetini alan Turuncu-Lacivertliler, bu kez ilk yarıda yediği 3 golle sahadan mağlup ayrıldı.

Medipol Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki 4. maçında Manchester United'a deplasmanda 4-1 mağlup oldu. 3'üncü haftada İstanbul'da oynanan maçta İngiliz devini 2-1 mağlup eden Okan Buruk'un öğrencileri, Old Trafford'da ilk yarıda yediği gollerle sahadan puansız ayrıldı.

Premier League devine galibiyeti getiren golleri Bruno Fernandes (2), Marcus Rashford (p) ve Daniel James kaydetti. İlk yarıyı 3-0 geride tamamlayan Turuncu-Mavililer'in tek golünü 75'te Deniz Türüç  frikikten attı. İkinci yarıda bambaşka bir çehreye bürünen temsilcimizin, farkı azaltma çabaları sonuç vermedi. Skor 4-1 olsa da yenildik ama ezilmedik. United'ın 16 şutuna 13 şutla karşılık veren Başakşehir, erken yediği gollerin kurbanı oldu.

PSG EVİNDE LEİPZİG'İ TEK GOLLE GEÇTİ

4 maçta 3 puan toplayan Medipol Başakşehir, 5. haftada 2 Aralık'ta RB Leipzig'i ağırlayacak. Grupta 3. galibiyetini alıp 9 puana yükselen Manchester United ise PSG'yi ağırlayacak. Grubun diğer maçında ise Paris Saint-Germain evinde RB Leipzig'i 1-0'la geçti. PSG'ye Alman ekibi karşısında 3 puanı getiren golü ilk yarıda penaltıdan Neymar attı. Fransız ekibi bu galibiyetle puanını 6 yaparak 3. haftada 2-1 mağlup olduğu Leipzig'le puanını eşitledi.

Medipol Başakşehir Manchester United'a bu kez mağlup 

Medipol Başakşehir, 2-1'lik maça göre 11'inde tek değişiklik yaptı. Aleksic bu akşam kenarda, son haftaların formda ismi Nacer Chadli ise 11'de sahadaydı.

Başakşehir yenilgisi sonrası koltuğu sallanan Ole Gunnar Solskjaer, o günden sonra çıktığı Everton ve West Bromwich Albion maçlarını kazanarak görevinde kaldı. United, hafta sonu oynadığı WBA maçıyla bu sezon ilk kez iç saha maçı kazanmıştı. Bu sonuçla üst üste 3 maç kazanan United, Premier League'de istim üstündeki Southampton'a konuk olacak.

MANCHESTER UNİTED:

De Gea, Wan Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles, Fred, Van de Beek, Fernandes, Rashford, Martial, Cavani

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Mert, Rafael, Skrtel, Epureanu, Bolingoli, Berkay, İrfan Can, Chadli, Deniz, Visca, Demba Ba

Medipol Başakşehir Manchester United'a bu kez mağlup - Resim : 2

MERT GÜNOK'UN BÜYÜK HATASI

Dk. 7 GOL! Maça baskılı başlayan Manchester United, erken bir golle öne geçti. Premier League devinin Portekizli yıldızı Bruno Fernandes klas bir şutla takımını 1-0 öne geçirdi.

Dk. 12 GOL İPTAL! ManU seri paslaşmalarla ceza sahasına kadar girdi, İngiliz golcü Marcus Rasford şık bir son vuruşla 2. golü attı ama top ona doğru yola çıkarken Medipol Başakşehir savunmasının ofsayt taktiği iyi uygulandı ve gol iptal edildi.

Dk. 19 GOL! Alex Telles soldan iyi bir orta gönderdi, Mert Günok'un büyük hatasıyla topu önünde bulan Bruno Fernandes boş kaleye gönderdi ve skoru 2-0'a getirdi. 30-40 metre bomboş koşan, hiçbir Başakşehirli futbolcunun rahatsız etmediği Portekizli yıldız 4. Şampiyonlar Ligi maçında 3. golünü attı!

Dk. 34 PENALTI! Bolingoli ceza sahasında gole giden Rashford'u indirdi, Rumen hakem Hategan penaltı düdüğünü çaldı.

Dk. 36 GOL! Hategan kararının ardından VAR monitöründe pozisyonu izleyip emin oldu. Topun başına geçen Marcus Rashford, Manchester United'ın 3. golünü attı.

Dk. 38 DEMBA BA! Visca'nın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde bomboş kalan Demba Ba, kafayı istediği gibi vuramayınca mutlak gol kaçtı. Başakşehir'in en etkili olduğu ataktan gol çıkmadı.

Dk. 42 KAÇTI! Bolingoli sağdan ceza sahasına girdi, şık bir pasla penaltı noktası civarındaki Demba Ba'yı topla buluşturdu. Tecrübeli santrfor gol vuruşunu yaptı ama son anda Harry Maguire'a çarpan top kornere gitti.

Medipol Başakşehir Manchester United'a bu kez mağlup - Resim : 3

Dk. 49 DE GEA ÇIKARDI! Medipol Başakşehir Edin Visca'yla gole yaklaştı. Boşnak yıldızın sert ve etkili şutunda David de Gea direk dibinde müthiş bir kurtarışa imza attı. 

Dk. 75 GOL! Frikikte topun başına Visca ile Deniz Türüç geçti. Milli futbolcu müthiş vurdu, De Gea yine çıkardı ama gol çizgisi teknolojisi hakemin bileğindeki saate "çizgiyi geçti" sinyali gönderdi ve Old Trafford'da skor 3-1' geldi.

Dk. 80 DİREK! Başakşehir kolay teslim olmuyor.... Edin Visca'nın füzesi üst direkte patladı.

İlk yarıyı 3-0 geride tamamlayan Medipol Başakşehir, 2. yarı bambaşka bir çehreye büründü ve kolay teslim olmayarak farkın açılmasının önüne geçti. 75'te ilk golü bulduktan sonra 2'ye de yaklaşan temsilcimiz sahaya karakter koyarak devre arasında yapılan "farka mı gidiyor?" yorumlarını taca çıkardı.

Dk. 90+2 Bir gol daha atmak için risk alan Başakşehir, kontra-ataktan kalesinde 4. golü gördü. Daniel James maçın sonucunu belirleyen golü attı: 4-1.

Medipol Başakşehir Manchester United'a bu kez mağlup - Resim : 4

Medipol Başakşehir Manchester United'a bu kez mağlup ile ilgili etiketler Manchester United Okan Buruk Deniz Türüç Medipol Başakşehir UEFA Şampiyonlar Ligi Ole Gunnar Solskjaer
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.