Manchester United İngiliz yıldız Jadon Sancho transferini nihayet bitirdi

Jadon Sancho'yu kadrosuna katmak içni 2 yıldır uğraşan Manchester United, Borussia Dortmund'u ikna etmeyi başardı. 85 + 10 milyon euro bonservis bedelinde el sıkışan taraflar kısa süre içinde transferi duyuracak. 21 yaşındaki İngiliz yıldız United'ın en çok kazanan 2. ismi oluyor.

İngilizler'in genç yıldızlarından Jadon Sancho'yu kadrosuna katmak için uğraşan Manchester United sonunda muradına erdi... "Kırmızı Şeytanlar" 21 yaşındaki sağ açık için Bundesliga ekibi Borussia Dortmund'la ve futbolcuyla her konuda anlaşmaya vardı.

Teknik direktör Ole Gunnar Solksjaer'in geçen yaz da transfer listesindeki ilk isim olan Jadon Sancho alınamamış, İngiliz basını bunun üzerine "United eski gücünde değil" haberleriyle dolmuştu. İngiliz basını bu kez iki kulübün 85 milyon Euro bonservis bedelinde anlaştığını ve  bonuslarla birlikte rakamın 95 milyon Euro'ya çıkabileceğini haberleştirdi.  Akşam üzeri de resmi açıklama geldi.

Manchester City altyapısından yetişen ve 2017 yazında henüz 17 yaşındayken Dortmund'un yetenek avcıları tarafından Alman ekibine kazandırılan Sancho'nun güncel piyasa değeri 100 milyon euroları geçmişti.

İngiltere Milli Takımı'nın EURO 2020 kadrosunda da yer alan genç yıldızın United'a 5 yıllık imza atacağı belirtiliyor. City'nin de geri almayı istediği futbolcu, uzun süredir temas halinde olduğu Manchester United'la mutlu sona ulaşmış durumda. İngiliz basınına göre, haftalık 375 bin pound ücret alan ve Premier League'in en çok kazanan isimlerinden olan İspanyol kaleci David de Gea'nın ardından takımdaki 2. en yüksek maaşlı isim Jadon Sancho olacak.

Manchester United İngiliz yıldız Jadon Sancho transferini nihayet bitirdi

DORTMUND'A KUPA KAZANDIRDI

Geçen sezon Bundesliga'dan 26 maçta 8 gol, 12 asist; Devler Ligi'nde ise 6 maçta 2 gol, 3 asistlik performans sergileyen Jadon Sancho, Borussia Dortmund'un Almanya Kupası zaferinde büyük pay sahibi olmuştu. 6 Kupa maçında 6 gol, 5 asistle oynayan İngiliz yıldız, RB Leipzig'le oynanan ve 4-1 kazandıkları final maçında da 2 gol, 1 asistle maça damgasını vurmuştu.

Manchester United İngiliz yıldız Jadon Sancho transferini nihayet bitirdi ile ilgili etiketler Manchester United Borussia Dortmund premier league Jadon Sancho
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.