Avrupa'nın en büyüğü Chelsea

Finalde Manchester City'yi tek golle deviren Chelsea, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. kez zafere ulaştı. Londra devi, FA Cup finalinde ve Premier League'de yendiği "şampiyon"u, Devler Ligi finalinde de Kai Havertz'in golüyle mağlup etti. Thomas Tuchel, Maviler'in başında tarih yazdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2020-21 sezonun en büyüğü Chelsea oldu. Premier League'de zaferini erkenden ilan eden Manchester City'yi 1-0 mağlup eden Londra devi, tarihinde 2. kez "Kupa 1"i müzesine götürdü. Chelsea'yi zafere taşıyan gol 42'te Mason Mount'un pasıyla Kai Havertz attı.

Sezona Frank Lampard'la başlayan ancak yola Thomas Tuchel'le devam eden "Maviler" Atletico Madrid, Porto ve Real Madrid'i eleyerek finale geldi. FA Cup finalinde Manchester City'yi tek golle mağlup eden Londra ekibi, Tuchel yönetiminde Premier League'de de güçlü rakibini deplasmanda yenmişti.

Geçen sezon PSG'yi finale taşıyan ancak Bayern Münih'e kaybeden Tuchel, bu kez kariyerinin en büyük zaferine ulaştı. Chelsea bu kupayı ilk kez 2012'de kazanmayı başardı. Maviler, bir kez de finalde Manchester United'a kaybetmişti.

Avrupa'nın en büyüğü Chelsea

Barcelona'yla Devler Ligi'ni 2 kez kazanan Katalan teknik direktör Pep Guardiola, Barça'dan ayrıldıktan sonra yıllardır bu kupaya hasret... Bayern Münih'le ve Manchester City'yle Devler Ligi zaferi yaşayamayan Guardiola, kariyerinin 3. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yine elde edemedi.

City, final yolunda M'Gladbach, Borussia Dortmund ve son finalist Paris Saint-Germain'i elemişti.

İstanbul'da oynanması planlanan ancak İngiliz hükümetinin pandemi kuralları gerekçe gösterilerek Türkiye'nin kırmızı bölgede yer almasından dolayı Devler Ligi finali tartışmaların gölgesinde Portekiz'in Porto şehrine alınmıştı. İngiliz taraftarlar gün içerisinde Porto'daki kafeleri doldurmaya başladı. Dragao Stadı'nın kapasitesinin yüzde 25'i kadar seyirci maçı tribünden izledi.

Avrupa'nın en büyüğü Chelsea - Resim : 2

Avrupa'nın en büyüğü Chelsea ile ilgili etiketler Manchester City Chelsea UEFA Şampiyonlar Ligi Kai Havertz thomas tuchel
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.