Chelsea deplasmanda Manchester City'yi 1-2 mağlup etti

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'i elemenin moraliyle Manchester City deplasmanına gelen Chelsea, ilk yarıyı geride tamamladığı maçtan 1-2 galip ayrıldı. Devler Ligi finalinin provasında galip gelen Tuchel'in takımı 3. sıraya yükseldi. City'nin şampiyonluk ilanı rötar yaptı.

Premier League'de şampiyonluk için geri sayıma geçen Manchester City, 35. haftada Chelsea'yi ağırladı. Kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek olan Pep Guardiola'nın takımı 1-0 öne geçtiği maçta 1-2 mağlup olunca, şampiyonluk haftaya kaldı.

34 maçta 80 puan toplayan City, Londra ekibini yenerse bitime 3 hafta kala zaferini matematiksel olarak da ilan edecekti. 44'te Raheem Sterling'in attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Manchester ekibi, 45+3'te Sergio Agüero'yla penaltı vuruşunda Edouard medny'ye takıldı ve 2. yarı kabus gördü.

63'te Hakim Ziyech'le 1-1'i bulan Chelsea, 90+2'de Alonso'nun attığı golle maçı kazanmayı başardı.

Chelsea deplasmanda Manchester City'yi 1-2 mağlup etti

En yakın rakibi United'ın 13 puan önünde bulunan City, 2018 ve 2019'un ardından Katalan teknik adamla 3'üncü, tarihindeki 7. şampiyonluğuna kavuşmak için bir hafta daha beklemek zorunda. 

Manchester United yarın Aston Villa deplasmanında takılmazsa, City haftaya Newcastle deplasmanında kazanıp şampiyon olabilir.

Bu sezon Lig Kupası'nı da müzesine götüren Manchester ekibi, FA Cup'ta ise Chelsea'ye elenmeşti. İki takım, İstanbul'da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde de karşı karşıya gelecek.

Evinde oynadığı son maçta Leeds United'a 1-2 mağlup olan "The Citizens" lakaplı takım, ligin ilk yarısında Stamford Bridge'de oynanan maçı 1-3 kazanmıştı.

Thomas Tuchel'in takımın başına geçmesiyle zor gol yiyen bir takıma dönüşen ve yalnızca 1 kez mağlup olan Chelsea ise Devler Ligi finalinin provası olaraj gördüğü maçı kazanıp ilk 4'teki yerini sağlamlaştırmak istiyordu. Batı Londra ekibi 35 haftada topladığı 64 puanla 3. sıraya yükseldi.  

Chelsea deplasmanda Manchester City'yi 1-2 mağlup etti ile ilgili etiketler Manchester City Chelsea Pep Guardiola premier league
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.