Premier League'de 12 maçlık galibiyet serisi yakalayan Manchester City şampiyonluğa koşuyor

Premier League'de 11 maçlık galibiyet serisi yakalayan ve zirvede en yakın rakibi Chelsea'ye 10 puan fark atan Manchester City, 22. haftada Londra'nın "Maviler"ini ağırladı. Kevin De Bruyne'nin 2. yarıdaki müthiş golüyle kazanan Pep Guardiola'nın takımı şampiyonluk için büyük bir adım attı. City, en yakın rakibi Chelsea'yle puan farkını 13'e yükseltti.

Premier League'in 22. haftasında lider Manchester City ile en yakın takipçisi Chelsea karşı karşıya geldi.

53 puanla zirvede yer alan Pep Guardiola'nın takımı, 43 puanlı Chelsea'yi ağırladı. City bu maçı da kazanırsa zirvede puan farkı 13'e yükselecekti.

İlk yarısı 0-0 biten maçta City, Belçikalı yıldızı Kevin De Bruyne'nin golüye 1-0 kazandı.

Thomas Tuchel'in takımı kazanırsa fark 7'ye inecek ve şampiyonluk mücadelesi kızışacaktı. 

Manchester City galibiyet serisini 12 maça, zirvede puan farkını da 13'e yükseltti. Son 6 maçta 1 kez kazanan Chelsea'de kriz derinleşiyor.

 

** MAÇ ÖNÜ NOTLAR (OPTA)

Manchester City, Premier Lig tarihinde Chelsea karşısında dördüncü kez lig dublesi yapmak için sahaya çıkıyor (2009/10, 2015/16 ve 2017/18).

Geçen sezon Manchester City'ye konuk olduğu Premier Lig maçını 2-1 kazanan Chelsea, 2005-2008 arasındaki dört karşılaşmalık süreçten bu yana üst üste 2+ galibiyet alamıyor.

Premier Lig'deki son 11 maçını kazanan Manchester City, lig tarihinde beşinci kez 11+ karşılaşmalık galibiyet serisi yakaladı. City'nin daha önceki dört serisinin üçü iç saha karşılaşmalarında sona erdi (2015'te vs West Ham, 2019'da vs Tottenham ve 2021'de vs Manchester United).

Premier League'de 12 maçlık galibiyet serisi yakalayan Manchester City şampiyonluğa koşuyor ile ilgili etiketler Manchester City Chelsea premier league Kevin de bruyne
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.