Manchester City Avrupa Süper Ligi'nden çekilebilir!

SKY Sports yorumcusu ve Manchester United efsanesi Gary Neville, Manchester City'nin Avrupa Süper Ligi'nden çekilebileceğini iddia etti. İngiliz medyasında göre Chelsea üst yöneticisi Marina Granovskaia da Premier League'den ayrılmaya sıcak bakmıyor.

İngiliz futbolunun unutulmaz stoperlerinden Gary Neville, başarılı yorumculuk kariyerini SKY Sports'ta sürdürüyor. Manchester United efsanesi Neville, Avrupa Süper Ligi'yle ilgili fikirleri nedeniyle ilgi odağı... İngiliz yorumcu son olarak Manchester City'nin Avrupa Süper Ligi oluşumundan çekilebileceğini iddia etti.

Dün gece yayınlanan "Pazartesi Gecesi Futbolu" programında konuşan Gary Neville, "Joe Glazer (Manchester United'ın patronu) kesinlikle kararlı ve asla geri adım atmayacaktır. City ise birlikte ayrılabilir. Çünkü paraya ihtiyaçları yok, en iyi takım ellerinde, en iyi teknik direktör onlarla, Abu Dabi halkı her şeyden memnun, bütün bunları riske etmeyi göze alamazlar" ifadelerini kullandı.

Manchester City'nin 12 takım arasındaki ilk çatlağı oluşturma ihtimalinin yüksek olduğunu savunan Neville, Liverpool'un teknik direktör Jürgen Klopp'un ve takımdaki yıldız isimlerle birlikte kulübün sahipleri olan Amerikalı "Fenway Sports Group'u" Süper Lig tekliflerinden geri çekilmeye zorlayabileceğine inanıyor. 

Liverpool efsanesi Jamie Carregher ise "Büyük 6'lı"dan (Arsenal, Chelsea, Liverpool, United, City, Tottenham) birinin bile Avrupa Süper Ligi'nden çekilmesi halinde projenin çökeceğini savundu. 

İngiliz medyasındaki genel hava, Chelsea ve Manchester City'nin 6 İngiliz takımı arasında en az kararlı oldukları yönünde... İki kulübün taraftarından ve bizzat Başbakan Boris Johnson'dan gelen baskının fikir değişikliğine neden olabileceğine inanılıyor.

Ancak, Real Madrid'in de Avrupa Süper Ligi'nin başkanı Florentino Perez, dün akşam bir İspanyol televizyonundan yaptığı açıklamada 12 kulübün karardan dönmelerini engelleyen 'bağlayıcı' bir sözleşmeyi kabul ettiklerinde ısrarcı olmuştu. 

Manchester City Avrupa Süper Ligi'nden çekilebilir! ile ilgili etiketler Manchester City avrupa süper ligi Gary Neville premier league
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.