Manavgat'ta yeni yangın çıktı, silahını alan nöbete koştu

Manavgat'ta Gündoğmuş Mahallesi’nde otellere yakın ormanlık alanda yangın çıktı. Mahalle halkı yangında sabotaj iddiası üzerine yola dökülerek elinde silahla nöbet tutmaya başladı. Yaklaşık 2 saat etkili olan yangın ekiplerin karadan arazözler ile müdahalesi sonucu söndürüldü.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan orman yangını 5 gündür devam ediyor. Kentte 5 gündür 12 farklı noktada çıkan yangınlardan Manavgat ve Gündoğmuş dışındaki yerler kontrol altına alındı. Manavgat’ta Sırtköy, Gündoğmuş’ta ise Ümütlü, Senir mahalleleri tahliye edildi. Ormanlık alanlardaki yangının rüzgarın etkisiyle hızla ilerlediği görüldü.

GÜNDOĞMUŞ MAHALLESİ'NDE YANGIN

Mahalle arasında ‘Kara belen’ olarak bilinen dağlık alandan dumanların çıktığını gören mahalle halkı durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından bölgeye çok sayıda 110 ve jandarma ekibi sevk edildi. Ekipler yangına havanın kararması nedeni ile karadan müdahale etti.

SİLAHINI ALAN SOKAĞA KOŞTU

Ekiplere yardımcı olmak isteyen mahalle halkı da adeta seferber oldu. Vatandaşlar traktörlerinin arkasına taktıkları su deposu ile yangın alanına koştu. Bazı vatandaşlar ise yangında sabotaj iddiası üzerine mahalle girişinde bekleyerek resmi araçların haricinde sivil araçların geçişine izin vermedi. Vatandaşlar ellerine aldıkları silahları ile mahalle içerisinde nöbet tutmaya başladı.

"İHANETE UĞRUYORUZ"

Elinde silahla orman içerisinde nöbet tutan Esat Yardan, “İhanete uğruyoruz. Milletin ormanını yakıyorlar. Devlete hayrı olmayanlar milleti bu hale getiriyor. Yabancı plakalı araçları buradan öte salmıyoruz. Nöbet tutuyoruz. Şu an yangın söndü. Ama sabaha kadar bekleyeceğiz. Korktuk. Beklemek zorundayız. Kim girerse durmak zorunda. Diyelim ki durmadı başına gelecekleri düşünsün” dedi.

Yangın 110 ekiplerinin karadan arazözler ile yapmış olduğu müdahale sonucunda söndürüldü. Kontrol altına alınan yangını soğutma çalışması devam ediyor.

ALEVLER GÜNDOĞMUŞ’TA YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT EDİYOR

Ümütlü Mahallesinin çukurda kalması nedeniyle dumanının bölgeyi tamamen kapladığı ve bu nedenle mahalle tahliye edilirken, girişler ise yasaklandı.


JANDARMA EKİPLERİ ETTEN DUVAR ÖRDÜ

Gündoğmuş’taki yangını söndürmek isteyen itfaiye ekipleri de yoğun duman ve gece olması nedeniyle çalışmalarına ara verdi. Ümütlü Mahallesine gitmek ve yangının mahalleye yaklaşması halinde müdahale etmek isteyen vatandaşlara, güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi. Yoğun dumanın insan sağlığını tehlikeye atacak boyuta geldiğini belirten jandarma ekipleri, mahalle girişini kapattı.

20 KİŞİ MAHALLEDE MAHSUR KALDI

Ayhan Faruk Fişne, duman nedeniyle 10’u itfaiye personeli olmak üzere 20 kişinin kısa süreliğine mahalle içinde mahsur kaldığını belirtti. Fişne, "Alev geldiği anda biz kaçtık. Arkadaşlarımız kaldı. 20’ye yakın kişi vardı. Biz girip kurtardık" dedi. Alevlerin nasıl yayıldığını anlatan Ayhan Ünal ise "Alevler etrafımızı sardı. Sonra girip çıkarıldı insanlar" diye konuştu. Alevler bölgeyi tehdit etmeye devam ediyor.

İHA-DHA

Manavgat'ta yeni yangın çıktı, silahını alan nöbete koştu ile ilgili etiketler Antalya Manavgat Orman Yangını Gündoğdu Mahallesi silahlı nöbet

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.