Manavgat'ta çalılık alanda yangın... Kurtulan yok!

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde çalılık alanda başlayan yangının sıçradığı ağılda 550 küçükbaş ve 4 büyükbaş hayvan telef oldu.

Manavgat'ın Hatıplar Mahallesi'nde elektrik trafosundan kaynaklı saat 10.00'da yangın çıktı. Çevredeki otların tutuşmasıyla başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Yangın Alaattin ve Selahattin Gök kardeşlere ait ağıla da sıçradı. Çevresi ahşap ve sac plakalarla kapalı ağıldaki yangın bir anda büyüdü. Yangın, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Ağılın tamamen kül olduğu yangında içerdeki 550 küçükbaş ve 4 büyükbaş hayvan telef oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri de ağılda sayım yaptı.

rtyrur

ELEKTRİK TRAFOSUNDA BAŞLADI

Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, yangının sıcak hava nedeniyle elektrik trafosundan başladığını ve kısa sürede yayıldığını belirterek, "Ot yangını şeklinde başlayan yangın maalesef bir vatandaşımıza ait ağıla büyük zarar verdi. Şu anda Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekibi sayım yapıyor. Bana ulaşan ilk bilgiye göre 300'den fazla küçükbaş hayvan maalesef telef oldu. Halen sayım yapılıyor. Ancak sevindirici yanı yangın evlere sirayet etmeden söndürüldü" dedi.

rutyAut

Kaymakam Nazmi Günlü ayrıca saat 11.00 sıralarında Çardak Mahallesi'nde bir orman yangını daha çıktığını, helikopterli müdahale sayesinde kısa sürede alevlerin söndürüldüğünü belirtti. Bu yangında 20 dönüm alanın zarar gördüğünü aktaran Günlü, soğutma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Manavgat'ta çalılık alanda yangın... Kurtulan yok! ile ilgili etiketler Antalya Manavgat Yangın facia kurtulan yok
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.