Man Adası davası nedir? Man Adası nerede?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki Man Adası davası sonuçlandı. Kılıçdaroğlı tazminat olarak Erdoğan ve ailesine tazminat ödeyecek. Man Adası davası nedir?

Kemal Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında yaşanan krizin belgesi olan Man Adası davası uzunca bir süre gündemde kalmıştı. Erdoğan ve yakınlarının Man Adası’na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle 197 bin lira tazminat ödemeye karar verildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kasım 2017'deki grup toplantısında birtakım belgeler açıklayacağını söyleyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınları hakkında asılsız bir şekilde Man Adası iftirasında bulunmuş ve iftira yollu hakaret etmişti.

Man Adası davasının soncunda Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan ve yakınlarının Man Adası’na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle mahkeme tarafından 197 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildiği belirtildi.

MAN ADASI NEREDE?

Man Adası, İrlanda Denizi'nde Britanya Adaları'nın merkezinde olan adadır. Resmi olarak Birleşik Krallık'a dahil olmayan ada, özel bir statüyle kraliyete bağımlıdır. İlk kez 8'inci yüzyılda Viking yerleşkesi olarak kullanılan Man Adası'nda 1079'da Godred Crovan tarafından Nors Krallığı kuruldu.

Man Adası davası nedir? Man Adası nerede? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan man adası
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.