Maltepe'de sonucun açıklanmasına kaç sandık kaldı?

Maltepe'deki sayıma dün akşam 22.30 sıralarında ara verilmişti. Şu ana kadar 967 sandığın sayımı tamamlanmış durumda. 2 kurul ile süren sayımın 4 ek terminal daha açılmasına yönelik karar sonrası daha da hızlanması bekleniyor.

YSK, dün Maltepe ilçe seçim kurullarının, tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırmıştı.

Bu kararın ardından yeniden başlayan sayımda 1089 sandıktan 967'sinde sayım tamamlandı, 

İstanbul Maltepe'de dün akşam 22.30'da ara verilen oy sayımında açılmamış 122 sandık bulunuyordu. Sandıkların sayımına 2 terminalde devam ediliyor. Bir buçuk saat içinde 10 sandık daha sayıldı. Kalan 112 sandığın sayımının ek terminal kararı verilmezse yarın sabah saatlerinde sonuçlanması bekleniyor.

İLAVE TERMİNAL KARARI BEKLENİYOR

Maltepe İlçe Seçim Kurulu YSK'nın verdiği yetki gereği terminal sayısını 2'den 6'ya yükseltti. Son gelişme ile birlikte sayımın hızlanarak yaklaşık 5 saat içinde tamamlanması bekleniyor. 

CHP İTİRAZ ETMİŞTİ

CHP, İstanbul Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının, bugüne kadar terminallerde yapılan tüm sayımların iptali yönündeki kararına itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren YSK, Maltepe'de 400 sandığın yeniden sayılma kararını durdurmuştu.

NE KADAR SÜRECEK?

Maltepe'de kurul sayısının 12'ye çıkarılması durumunda sayımın bugün tamamlanabileceği belirtiliyor. İki kurulla devam edilmesi durumunda ise sayım işlemlerinin birkaç gün daha sürmesi bekleniyor.

Maltepe'de sonucun açıklanmasına kaç sandık kaldı? ile ilgili etiketler Yüksek Seçim Kurulu YSK CHP Maltepe
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.