Maltepe Belediyesi'ndeki rüşvet operasyonunun detayları ortaya çıktı: Günlük kazançları 150 bin lira

Maltepe Belediyesi'ndeki rüşvet operasyonunun detayları ortaya çıktı. Aralarında dönemin belediye başkan yardımcıları ve şu anda İBB'de tasarım Müdür Yardımcılığı yapan Haydar Battal'ın da olduğu 18 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonda şüpheliler 4 ay boyunca teknik ve fiziki takiple izlendi. Şüphelilerin tüm imar işlemlerinden günlük 100 ile 150 bin lira arasında para aldıkları ortaya çıktı.

İstanbul'da, rüşvet suçuna karıştıkları iddia edilen ve suçun işlendiği tarihte CHP'li Maltepe Belediyesinde üst yönetimde olan kişiler ile zabıtaların da aralarında bulunduğu 10'u kamu görevlisi 18 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldı.

'Örgütlü olarak rüşvet almak, vermek' 'aracılık etmek' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçları kapsamında düzenlenen operasyonu İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdi.

Eski Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Ekşioğlu, eski Maltepe Belediyesi Zabıta Müdürü Ahmet İmamoğlu, eski Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı olan ve halen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın danışmanlığını yapan Melih Morsünbül.

Eski Maltepe Belediyesi İmar Müdürü ve Başkan Yardımcısı olan şu anda ise CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Tasarım Müdür Yardımcısı olan Haydar Battal'ın da arasında bulunduğu 18 kişi şüpheli olarak yer aldı.

4 AY ADIM ADIM İZLENDİLER, 21 AYRI SUÇA KARIŞTILAR

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, soruşturma 2018 yılında savcılığa belediye içerisinden yapılan bir ihbarla başladı. Şüpheliler, 23 Ocak 2018'den 5 Mayıs 2018'e kadar fiziki ve teknik takiple adım adım izlendi.

İddialara göre, Maltepe Belediyesi'nde görevli Nazım Ender Arslan, Seval Arslan, Ömer Yalçınkaya, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, o dönem yardımcıları olan Haydar Battal, Melih Morsünbül ve özel kalem müdürü Fehmi Usta imar usulsüzlüğünde bulundu.

Yapılan fiziki ve teknik takip sonucunda şüphelilerin 21 ayrı suç eylemine bulaştıklarına ilişkin bulgular elde edildi.

GÜNLÜK KAZANÇLARI 150 BİN LİRA

İmar usulsüzlüğü için dile getirilen miktar ise dudak uçuklattı. Bu ekibin tüm imar işlemlerinden günlük 100 ile 150 bin lira arasında para aldıkları ortaya çıktı. Bu işi o dönem Maltepe Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı yapan Melih Morsünbül ve eski Maltepe Belediyesi İmar Müdürü ve Başkan Yardımcısı olan şu anda ise CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Tasarım Müdür Yardımcısı olan Haydar Battal organize etti.

RÜŞVET LİSTESİNİ SEKRETERİNE TUTTURDU

Haydar Battal'ın sekreteri tarafından liste tutulduğu, Maltepe'de kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu ve belediye başkanı Ali Kılıç tarafından usulsüz işletme ruhsatı verildiği iddialar arasında yer alıyor.

Gözaltına alınan şüphelilerin 4'ünün zabıta, 4'ünün ise memur olduğu öne sürüldü.

Maltepe Belediyesi'ndeki rüşvet operasyonunun detayları ortaya çıktı: Günlük kazançları 150 bin lira ile ilgili etiketler Rüşvet Operasyon maltepe belediyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.