Maltepe Belediyesi'nde grev sona erdi

Maltepe Belediyesi'nde çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle geçtiğimiz günlerde başlayan grev sona erdi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ve işçilerin bağlı bulunduğu Genel-İş sendikası grevin sona erdiğini açıkladı.

İstanbul'da Maltepe Belediyesi'nde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev başlamış, toplanmayan çöplerden dolayı ilçedeki vatandaşlar oldukça zor durumda kalmıştı. Günlerdir devam eden grevle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Kılıç, toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varıldığını açıkladı.

DİSK'e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler 23 Şubat'ta grev kararı almıştı. Belediye binası önünde toplanan işçiler, 'Bu İş Yerinde Grev Var' yazılı pankartı bina girişine asmış, günlerce toplanmayan çöpler çevre halkına zor anlar yaşatmıştı.

"HALKIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Maltepe halkını günlerdir mağdur eden grevle ilgili olarak açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varıldığını açıkladı.Twitter'dan açıklama yapan Kılıç, "Genel İş Sendikası ile sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. Bu süreçte sağduyu ve anlayışını esirgemeyen halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

GENEL İŞ SENDİKASI AÇIKLADI

Maltepe Belediyesi'nde grev yapan işçilerin bağlı olduğu Genel-İş sendikası da grevin sona erdiğini açıkladı. Sendikanın Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Maltepe Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.
Yapılan anlaşmaya göre ikramiye dahil en düşük ücret net 4700 TL oldu.
Uyuşmazlık nedeniyle 23 Şubat'ta başlayan yasal grevimiz bugün itibariyle sona ermiştir."

 

İLÇE ÇÖPLER ALTINDA KALMIŞTI

İlçede grevin etkileri özellikle temizlik hizmetlerinde hissedilirken, sokaklarda, toplanmayan çöpler birikmeye başlamıştı. Birçok mahallede çöpler konteynerlerden taşarak yollara saçılmış, bu nedenle de ilçe sakinleri çok zor durumda kalmıştı. Konteyner kenarlarında biriken çöpler ise, salgınla boğuştuğumuz şu günlerde toplum sağlığını tehdit eden önemli bir sorun haline dönüştü.

Maltepe Belediyesi'nde grev sona erdi ile ilgili etiketler maltepe belediyesi grev ali kılıç genel iş sendikası
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.