Maliye Bakanlığı ikinci kez mücbir sebep ilan etti

Maliye Bakanlığı, 1 Aralık 2020’den geçerli olmak üzere İkinci kez mücbir sebep ilan etti ama bu kez kapsam daraltılarak mucbir sebepten faydalanacak işletmelerin faaliyetinin tamamen durdurulmuş olması şartını getirdi.

Koronavirüse karşı işletmeleri korumak için getirilen mücbir sebep halinin kapsamı daraltılarak ikinci kez uygulamaya sokuluyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 524 sayılı VUK tebliğine göre, mücbir sebep kapsamına, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle faaliyetlerine ara verilen veya faaliyetleri durdurulan işyerleri girecek.

Buna göre; nedeniyle faaliyetlerine ara verilen iş yerlerinin gelir vergisi, stopaj ve KDV beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri ertelendi

NELERDEN MUAF TUTULACAKLAR?

Yeni mücbir sebep haline göre bu işletmeler, 1 Aralık 2020'den itibaren KDV, muhtasar, Form Ba-Bs,e-defter beyannamelerini vermeyecekler, tahakkuk eden vergileri de ödemeyecekler.

İşletmeler faaliyetlerine başlayana kadar bu ödemelerden muaf tutulacak.

BAKAN ELVAN'DAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ''Koronavirüs nedeniyle geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilen mükelleflerimizin vergilerini bugün yayınladığımız tebliğle erteledik.

Sinema, kahvehane, internet kafe, halı saha, hamam faaliyetinde bulunan mükelleflerimizi 1 Aralık 2020 itibarıyla mücbir sebep kapsamına aldık.

Bahse konu mükellefler tarafından mücbir sebep döneminde verilmesi gereken KDV ve muhtasar beyannamelerin beyan ve bunlara ilişkin ödeme süreleri mücbir sebep halinin sona ereceği tarihi izleyen ayın 26’ncı günü sonuna kadar uzatıldı.'' açıklamasında bulundu.

 

Maliye Bakanlığı ikinci kez mücbir sebep ilan etti ile ilgili etiketler Mücbir sebepler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.