Maliye Bakanlığı bürokratları vergi mükelleflerini perişan ediyor!

Kamu içinde önemli pozisyonları kontrol eden kripto FETÖ'cülerin yeni stratejisi vatandaşların mutsuzluğu üzerine kurulu... Bu konuda şikayetler her geçen gün artıyor! Son olarak, Maliye Bakanlığı içindeki kimi şahısların, vatandaşları tehdit ve şantajla canlarından bezdirdiğine yönelik iddialar gündemde...

SuperHaber'in gündeme getirdiği, devletin kılcal damarlarına kadar sızan kripto FETÖ'cülerin kamu kurumlarında vatandaşlara zulmettiği iddiası büyük yankı uyandırdı.

Bir süredir, kilit noktalarda kamufle olan FETÖ'cülerin, en basit bürokratik işlemleri bile yokuşa sürüp, vatandaşlarda memnuniyetsizlik yaratmayı hedeflediklerine dair yoğun şikayetler alınıyor.

MALİYE BAKANLIĞINDA NELER OLUYOR?

Kamuda yaşanan bu "bürokratik kumpas" hakkında yeni detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

İddiaya göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na eski bakan Mehmet Şimşek döneminde sınav ile toplu halde vergi müfettişleri alındı. Bu sınavlar ile ilgili ciddi FETÖ kuşkuları olmasına rağmen söz konusu kişiler gecikme ile de olsa Vergi Müfettişliği görevine atandı.

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre, bu kişilerin şu anda vergi mükellefleri üzerinde “Müfettiş Terörü” uyguladığına yönelik çok sayıda şikayet ilgili makamlara ulaştı.

Söz konusu kişilerin, Matrah artırımında bulunan mükellefleri bile, "kasıtlı şekilde sahte belge kullanmak"tan Asliye Ceza Mahkemelerine sevk ettikleri öne sürülüyor.

TEHDİT, TACİZ, SAHTECİLİK!..

2020 yılının başında mahkemelere sevk edilen mükellef sayısı binlerle  telaffuz edilirken şu anda bu sayı yüz binlere yükseldi! Mahkemeye sevk edilen mükelleflere 40 yıla varan hapis cezaları veriliyor. Böylelikle ciddi bir mağduriyet yaratılıyor.

Vergi mükelleflerinin telefonla taciz ve tehdit edildiği hatta mükellefleri suçlu göstermek için sahte belge üretmeye varan usülsüzlükler yapıldığı belirtiliyor.

ÇARPICI BİR ÖRNEK...

Bu konuda önemli bir belge de ortaya çıktı. SuperHaber'e ulaşan o belgede, Hazine ve Maliye Bakanlığından yasal çerçevede faaliyet izni isteyen bir firmanın başvurusuna ret yanıtı verdiği görülüyor.

İşte o belgeler;

Maliye Bakanlığı bürokratları vergi mükelleflerini perişan ediyor!

Maliye Bakanlığı bürokratları vergi mükelleflerini perişan ediyor! - Resim : 2

Maliye Bakanlığı bürokratları vergi mükelleflerini perişan ediyor! ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı FETÖ vergi müfettişi kamu
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.