Mali'de Fransız askerini öldürdüler!

Mali’de, Fransa'nın Afrika'nın Sahel bölgesinde terörle mücadele için Operation Barkhane çerçevesinde bulunan bir Fransız askerinin hayatını kaybettiği bildirildi. Terörün giderek tırmandığı ve Fransa'nın çekileceğini açıkladığı Sahel bölgesinin yeni bir Afganistan'a dönüşmesinden endişe ediliyor.

Afrika'nın Sahel bölgesindeki ülkeler alarm vermeye devam ediyor. Operation Barkhane'yi sonlandıracağına ve askerlerini bölgeden çekeceğine dair açıklama yapan Fransa lideri Emmanuel Macron, şimdi bölgeden gelen vefat eden asker haberleriyle boğuşuyor.

Sahel'de Afganistan'ın bir benzerinin yaşanma ihtimali uzmanlar tarafından yüksek olarak görülüyor.

ALP AVCISI TABURUNA SALDIRIDA MADALYALI ASKER ÖLDÜ

Elysee Cumhurbaşkanlık Sarayı, Fransa ordusunda hizmet eden Kaporal Maxime Blasco adlı askerin Mali'de terörle mücadele ederken operasyonda hayatını kaybettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlık Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Isere bölgesinde Alp Avcısı 7. Taburu'ndaki Blasco'nun silahlı bir terörist grupla çatışma sırasında hayatını kaybettiği belirtilerek, Fransa'nın terörle mücadeledeki kararlılığı yinelendi.

Öte yandan, Blasco'nun geçtiğimiz Haziran ayında üstün beceri ve hizmetleri için askeri madalya aldığı aktarıldı.

MACRON ÜZÜNTÜSÜNÜ DİLE GETİRDİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da olay nedeniyle derin üzüntü duyduğunu dile getirdi.

 

Mali'de Fransız askerini öldürdüler! ile ilgili etiketler Fransa asker Afrika terör sahel mali öldü
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.