Mali, ECOWAS elçisini sınır dışı etti!

Mali’de geçiş hükümeti, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Elçisi Hamidou Boly’i sınır dışı ederek, ülkeyi terk etmesi için 72 saat süre verdi.

Mali, ECOWAS elçisini sınır dışı etti.

72 SAAT SÜRE VERİLDİ

Batı Afrika ülkesi Mali'de geçtiğimiz sene gerçekleştirilen darbenin ardından kurulan geçiş hükümeti, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu Elçisi Hamidou Boly’i sınır dışı ederek, ülkeyi terk etmesi için 72 saat süre verdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Boly’nin sınır dışı edilmesine gerekçe olarak "statüsüyle bağdaşmayan eylemler" gösterilerek, "Mali, ECOWAS ile diyaloğu sürdürme ve geçişin başarısı için birlikte çalışma konusundaki istekliliğini yineliyor" denildi.

İKİNCİ BİR DARBE YAŞANMIŞTI

Mali'de ordunun 18 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirdiği darbenin ardından kurulan geçiş hükümetinin Devlet Başkanı Ndaw, Başbakanı Ouane ve Savunma Bakanı Doucoure tutuklanmış ve ülkede ikinci darbe yapılmıştı.

Ardından darbelere öncülük eden Assimi Goita, geçici devlet başkanı olmuştu.

Mali, ECOWAS elçisini sınır dışı etti! ile ilgili etiketler mali ecowas sınırdışı sınır dışı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.