Malhun Hatun kimdir, nasıl öldü? Osman Bey'in ilk eşi Mala Hatun'u kim oynuyor?

Malhun Hatun, Mala Hatun ve Malhan olarak da bilinir. Osmanlı'nın kurucusu Osman Bey'in ilk eşidir. Malhun Hatun çocukları da merak konusu olmuştur. Osman Gazi'nin ilk evlendiği kişi olan Malhun Hatun, Orhan Gazi'nin de annesidir. Peki Malhun Hatun nasıl öldü? Kuruluş Osman ile gündeme gelen Malhun Hatun hakkında detaylar haberimizde.

Şeyh Edebali'nin kızı olarak gösterilen Malhun Hatun, Mala Hatun olarak da bilinir. ATV ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman dizisi ile gündeme gelen Malhun Hatun, Osman Gazi'nin ilk eşidir. Osmanlı Beyliği'nin kurucusu olan Osman Bey'in ilk eşi olan Malhun Hatun nasıl öldü?

Kuruluş Osman dizisinde Malhun Hatun'u kim oynuyor?

Osmanlı Beyliği'nin kurucusu Osman Gazi'nin ilk eşi olan Malhun Hatun, 1280 yılında evlenmiştir. Osmanlı'nın ikinci hükümdarı Orhan Gazi'nin annesi olan Malhun Hatun, bazı kaynaklarda Şeyh Edebali'nin kızı olarak gösterilir.

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in eşi ve ikinci padişah Orhan Gazi'in annesidir. Şeyh Edebali'nin kızı Râbi'a Bâlâ Hâtun ile karıştırılan Mal Hâtun'un babası Anadolu Selçuklu Veziri Ömer Abdülaziz Bey'dir. Vakfıyesinde adı Malhun binti Ömer Bey olarak gösterilmiştir. Kendi adına yapılmış, daha çok ev ortamına benzeyen türbesi bulunur. Osmanlı padişahlarının doğma büyüme yabancı kadınları sarayda Müslümanlaştırarak kendilerine eş yapma geleneği o dönemde olmadığı için Malhun Hatun'un Türk olduğu kesindir.

Malhun Hatun kimdir, ne zaman öldü Kuruluş Osman Mala Hatun (Malhan Hatun) karakterini kim oynuyor

Râbi'a Bâlâ Hâtun

Bostanzade Yahya Efendi Mâl Hâtun'u Tarih-i Saf adlı eserinde Şeyh Edebali'nin kızı Râbi'a Bâlâ Hâtun olarak göstermiştir. Malhun Hatun'un Osman Bey ile evliliği Tevârîh-i Âl-i Osman'da şöyle anlatılır: "Şeyhe haber virdi. Şeyh eydür: "Oğul Osman! Padişâhlık sana ve nesline mübârek olsun, ve benüm kızım Malhûn senün helâlin oldı," der.

KURULUŞ OSMAN DİZİSİNDE MALHUN HATUN KARAKTERİNE KİM HAYAT VERİYOR?

Kuruluş Osman dizisinde Malhun Hatun karakterine Yıldız Çağrı Atiksoy hayat veriyor.

 

Malhun Hatun kimdir, nasıl öldü? Osman Bey'in ilk eşi Mala Hatun'u kim oynuyor? ile ilgili etiketler Kuruluş Osman malhun hatun kimdir malhun hatun nasıl öldü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.