Malatya'da kayınbiraderini öldüren sanık tahliye oldu

Malatya’nın Pütürge ilçesinde 76 yaşındaki sanık Yahya E. kayınbiraderini öldürdüğü iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Yahya E. kendisini korumak amacıyla silahını çıkarttığını ancak o panikle ateş aldığını söyledi. Mahkeme, yaşından dolayı tahliyesine karar veren Yahya E. hakkında yurt dışı çıkış yasağı koydu.

28 Ekim 2019’da meydana gelen olayda Yahya E. ile kayınbiraderi Ömer Erdoğan (78) karşı karşıya gelmiş, o anlarda yaşananlar saniye saniye bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansımıştı.  Yahya E, üzerine doğru gelen ve cebinden bir cisim çıkarttığı güvenlik kamerasından görülen Ömer Erdoğan’ı üzerinde bulunan silahla vurmuş ve Erdoğan hayatını kaybetmişti. Cinayete ilişkin dava, Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanık Yahya E., duruşmaya Malatya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS ile bağlandı.

SİLAH PANİKLE ATEŞ ALDI 

Sanık Yahya E, savunmasında, “Maktul Ömer Erdoğan benim eşimin kardeşidir. Ben 40 yıl önce Ömer’in yeğenini öldürmüştüm. 40 yıldan sonra aramızda bir husumet kalmamıştı. Olay günü iki yakınımla sohbet etmeye başladım. Bu sırada Ömer'i gördüm. Bana doğru gelmeye başlamıştı ve yaklaştığı sırada belinde bir cisim vardı. Ben bu cismin ne olduğunu tam anlayamadım ancak silah zannettim. Bu cismi bana doğrultması üzerine ben de üzerimdeki silahla ateş ettim. Ben silahı vurmak için çıkarmamıştım, kendimi korumak amacıyla çıkarttım ancak o panikle silah ateş aldı. O esnada olayın şokuyla tetiğe basıp basmadığımı hatırlayamıyorum. Kesinlikle suç işleme kastıyla hareket etmedim” beyanında bulundu.

TAHLİYE OLDU 

Habertürk'ün haberine göre; mahkeme, Yahya E.'nin yaşı, delil durumu ve tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alınarak tahliyesine karar verdi. Ayrıca yurt dışı çıkış yasağı konuldu.

Malatya'da kayınbiraderini öldüren sanık tahliye oldu ile ilgili etiketler Malatya cinayet tahliye kayınbirader
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.