Malatya ve Kastamonu'da sağanak yağış! Yollar göle döndü

Malatya'da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış hayatı felç etti. Yaklaşık 20 dakika etkili olan sağanak yağış nedeniyle kent merkezi adeta göle döndü. Su dolan yollarda araçlar ilerlemekte zorluk çekerken, onlarca araç yolda kaldı. Aynı manzara sağanak yağışın etkili olduğu Kastamonu'da da görüldü.

Malatya'da aniden başlayan ve yaklaşık 20 dakika süren sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle çevre yolu üzerinde bulunan alt geçitlerde trafik durma noktasına gelirken, Elazığ-Malatya karayolu üzerinde bir çok araç yolda kaldı. Yolda kalan araçlar nedeniyle çevre yolu üzerinde kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken, yoldan çıkan bazı araçlar kazaya karıştı.

KASTAMONU'DA DA SAĞANAK ETKİLİ OLDU

Kastamonu’da etkili olan sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirdi. Suya gömülen araçlarının içinde mahsur kalan vatandaşalar zor anlar yaşadı.

Malatya ve Kastamonu'da sağanak yağış! Yollar göle döndü

Kastamonu’da aniden başlayan sağanak yağış kent merkezi ve ilçelerinde etkili oldu. Yağmurun etkili olduğu bölgelerde cadde ve sokaklar göle döndü. Aralıklarla etkisini sürdüren ve şiddetini arttıran sağanak yağmur nedeniyle iş yerlerini ve evlerin bodrum katlarını su bastı.
Mazgalların tıkanması sonucu oluşan su birikintisi nedeniyle oluşan birikintilerde suya gömülen araçların içinde mahsur kalan sürücüler zor anlar yaşadı. Bozkurt ilçesinde araç içerisinde mahsur kalan sürücülerin yardımına belediye ekipleri ve vatandaşlar yetişti. Ayrıca, İnebolu, Abana ve Bozkurt ilçesinde yollarda meydana gelen taşkın nedeniyle vatandaşlar pazar yerinde mahsur kaldı. Tarım arazileri zarar gördü.

UYARI YAPILDI

Kastamonu Meteoroloji İl Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Abana'da metrekareye 110 kilogram yağış düşerken, Bozkurt'ta 103, İnebolu'da 64 ve Devrekâni Kuzköy mevkiinde ise metrekareye 43 kilogram yağış düştü. Diğer yandan, sağanak yağışların gece yarısı kuvvetleneceği bildirilerek su baskını, sel gibi olumsuz durumlara karşı da tedbirli olunması gerektiği söylendi.

Malatya ve Kastamonu'da sağanak yağış! Yollar göle döndü ile ilgili etiketler Malatya Kastamonu Sağanak Yağış

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.