Maker nedir? Maker (MKR) Coin nasıl alınır?

Kripto para piyasasına yönelik araştırmalar hızla devam ediyor. Bu çerçevede araştırılan en önemli kripto paralar arasında ise Maker (MKR) Coin yer alıyor. "Maket Coin nedir?, Nasıl alınır?" sorusu ise arama motorlarında büyük bir heyecanla araştırılıyor. Ayrıntılar haberimizde...

Maker (MKR), her ikisi de kullanıcıların DAI sabit değerli kripto parasını çıkarmasına ve yönetmesine olanak sağlayan Ethereum blockchain tabanlı, bir merkeziyetsiz kuruluş olan MakerDAO ve bir yazılım platformu olan Maker Protocol'ün yönetişim tokenidir. Maker Coin'e yönelik ayrıntılı araştırmalar devam ediyor. Peki, Maker nedir? Maker (MKR) Coin nasıl alınır? Detaylar haberimizde...

Maker nedir? Maker (MKR) Coin nasıl alınır?

MAKER NEDİR?

İlk olarak 2015'de tasarlanan ve Aralık 2017'de tamamen piyasaya sürülen Maker, ABD dolarına sabitlenmiş istikrarlı değere sahip ve topluluk tarafından yönetilen merkeziyetsiz kripto para birimi olan DAI'yı işletmek olan bir projedir.

MKR tokenleri, DAI'yı yöneten kuruluş için oy hissesi gibi bir görev görür; token sahiplerine kâr payları vermeseler de Maker Protocol'ünün gelişiminde oy hakkı verirler ve DAI'nın kendi başarısına göre değer artışı beklerler.

Maker ekosistemi, Ethereum gibi akıllı sözleşmeli blockchain'lerin üzerine merkeziyetsiz finansal ürünler inşa etmeyi amaçlayan sektör olan merkeziyetsiz finans (DeFi) sahnesindeki en eski projelerden biridir.

MKR'nin çıkarılması ve sistemden kaldırılması, DAI'nın daima diğer kripto para varlıklar tarafından tam teminatlı olması ve USD'ye olan sabitliğinin devam ettirilmesi için tasarlanmış bağımsız mekanizmalardan oluşan karmaşık bir sistem tarafından yönetiliyor. MKR'nin toplam arzında sabit kodlu bir limit yok.

MAKER GÜVENLİ Mİ?

MKR bir ERC-20 tokeni yani Ethereum blockchain üzerinde çalışıyor. Haliyle korunması da Ethereum tarafından sağlanıyor. Ethereum ise kendi Ethash iş ispatı fonksiyonuyla korunuyor.

MAKER NASIL ALINIR? MAKER FARKI... 

Ekim 2020 itibarıyla DAI, en popüler stablecoin'lerden (fiyatları ABD doları veya başka bir geleneksel para birimine sabitlenmiş kripto para birimleri) biri. 800 milyon dolarlık toplam piyasa değeriyle en büyük 25'inci kripto para birimi ve piyasadaki en büyük sabit değerli kripto para olan USDT'den daha çok aktif adrese sahip.

MKR projesinin kendine has özelliği, token sahiplerinin doğrudan DAI yönetim sürecine katılmasına olanak sağlaması. Her bir Maker token sahibi, MKR hisselerine bağlı oy güçleriyle Maker Protocol üzerinde yapılacak bir dizi değişiklikte oy kullanma hakkına sahip. Protokolün, kullanıcıların oylayabildiği birkaç yönü şunlar:

Kullanıcıların daha çok DAI üretmek için yeni kripto para birimleri sunmasına olanak sağlayan, protokole yeni teminat varlığı türlerinin eklenmesi;

Var olan teminat varlığı türlerinin risk parametrelerinin değiştirilmesi;

DAI Tasarruf Oranını değiştirme: DAI token sahipleri, tokenlerini özel bir sözleşmeyle

kilitleyerek birikim yapabilir ve Tasarruf Oranı bu sözleşmenin kârlılığını etkiler;

Maker ekosistemine güvenilir blockchain dışı veri tedarik etmekle görevlendirilmiş varlıklar olan oracle seçimi;

Platforma gelecek güncellemeler.

MKR tokenlerine talebin arkasındaki sebep, piyasadaki en büyük sabit değerli kripto para birimlerinden birinin yönetiminde yer alma gücü. Bununla bağlantılı olarak da değerinin değişiyor olması.

 

 

 

 

Maker nedir? Maker (MKR) Coin nasıl alınır? ile ilgili etiketler Maker maker coin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.