Mahur ne demek? Mahur isminin anlamı nedir? Maraşlı'nın Mahur'u hayran bıraktı!

ATV ekranlarında başlayan yeni dizi Maraşlı'da Mahur karakterini canlandıran Alina Boz, ilk bölüm performansıyla adeta göz doldurdu. Alina Boz'u Mahur olarak görenler, Mahur isminin anlamını ve ne demek olduğunu araştırmaya başladı.

Mahur ne demek, Mahur isminin anlamı nedir sorularının yanıtı haberimizde. ATV ekranlarında başlayan Maraşlı adlı dizide Mahur karakterini canlandıran Alina Boz, dizinin ilk bölümünde sergilediği performansla otoriteler tarafından tam not aldı.

MAHUR NE DEMEK?

Kökeni Farsça olan Mahur ismi, Türkçede yerleşik olarak kullanılan isimler arasındadır. Fakat bu isim kısa bir zaman öncesine kadar popüler isimler arasında bulunmuyordu. Mahur isminin en güzel özelliği kız ve erkek iki cinste de kullanılabilir olması. İsim her ne kadar Farsça kökenli olsa da Türkçede de önemli bir anlamı var.

MAHUR İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Mahur’un, Türk musikisinde bir makam olduğu biliniyor. Mahur ismi Türk Sanat Müziği için değerli olduğundan, isim ve sözcük anlamı doğrultusunda değerlendiriliyor. Mahur, Klasik Türk Müziğinde makam olarak halen kullanılıyor. İsim olarak son zamanlarda ilgi görmeye başladı.

Maraşlı dizisi Mahur kimdir? Mahur'u oynayan Alina Boz nereli, kaç yaşında? Alina Boz biyografisi...

Mahur ismi kız ve erkek çocuklarına koyulabiliyor. Bunun dışında ister tek başına ister başka isimler ile de kullanılması mümkün. Fakat, Türkiye’de daha yeni yeni bilinmeye başlandığı için ismi tek başına kullanmak daha uygun olur.

Maraşlı dizisi Mahur kimdir Mahuru oynayan Alina Boz nereli, kaç yaşında Alina Boz biyografisi...

MARAŞLI DİZİSİ MAHUR KİM?

Mahur karakteri; 30'lu yaşlarında fotoğraf sanatçısıdır ve kendine ait stüdyosu vardır. İstanbul'da doğmuş, iyi okullarda okuyarak geniş çevresi bulunan başarılı kadındır. Ailenin en küçüğü, kendine güvenen iki ağabey ile büyümüştür.

 

 

Mahur ne demek? Mahur isminin anlamı nedir? Maraşlı'nın Mahur'u hayran bıraktı! ile ilgili etiketler ATV mahur ne demek
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.