Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? İsmailağa Cemaati nedir?

İsmailağa Cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında hayatını kaybetti. Yarın toprağa verilecek Ustaosmanoğlu için Cumhurbaşkanı Erdoğan da taziye mesajı yayınladı. Yapılan haberlerin ardından Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yaşamı büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir? Neden öldü? İsmailağa Cemaati nedir? Ayrıntılar haberimizde...

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefat haberini, torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu sosyal medya hesabından duyurdu.

Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu yaptığı paylaşımda, “Mahmud efendi hazretleri dedem hazreti Allah'a vasıl oldular” ifadelerini kullandı.

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? İsmailağa Cemaati nedir?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Ustaosmanoğlu’nun vefat haberinin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da Twitter hesabından bir taziye mesajı yayınladı.

Erdoğan paylaşımında “Ömrünü İslam'a vakfeden, ülkemizin manevi rehberlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'ye Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum. Mekânı cennet olsun.” ifadelerine yer verdi.

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? İsmailağa Cemaati nedir? - Resim : 2

MAHMUT USTAOSMANOĞLU KİMDİR?

Mahmut Ustaosmanoğlu ya da bilinen adıyla Mahmut Efendi, 1929 yılında Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya geldi. Gençliğinde etraftaki köylerin hocalarından ders görerek 16 yaşında icazet aldı. İcazetinden sonra köyünde ders vermeye başladı.Henüz askerlik çağına gelmeyecek kadar genç yaşında, yetiştirmiş olduğu talebelerine icazet verdi.16 yaşındayken evlendi.1952 senesinde şeyhi Ali Haydar Efendi ile tanıştı.

Askerlik dönüşünde Ali Haydar Efendi tarafından İsmailağa Camii'nde imamlık yapması üzerine davet aldı.1954 senesinde İsmailağa Camii'nde imamlık görevine başlayan Mahmut Ustaosmanoğlu, bu görevini 1996 senesinde emekli olana kadar sürdürdü.2010 senesinde İstanbul'da düzenlenen Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu'ndan sonra kendisine İslam'a Üstün Hizmet Ödülü verildi.

Geçtiğimiz günlerde yaşlılığa bağlı sebeplerden dolayı İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu hastaneye kaldırılmıştı.Mahmut Ustaosmanoğlu, böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında vefat etti.

MAHMUT USTAOSMANOĞLU ESERLERİ

- Ruhul Furkan Tefsiri (Henüz 18. cilde kadar yazılmıştır ve 54 cilt olması beklenmektedir)(Açıklamalı Kur'an tefsiri)

- Sohbetler (6 Cilt) (Kendi yapmış olduğu sohbetler)

- Risale-i Kudsiyye (2 Cilt) (Yanyalı Mustafa İsmet Garibullah'ın eserinin tercüme ve izahı)

- Umre Sohbetleri

- Fatiha Tefsiri

Âyete'l Kürsî ve Amene'r-Rasûlü Tefsiri

- Kur'an-ı Kerim'in Faziletleri ve Okuma Âdabı

- Efendi Babam Buyurdu ki

- Kurânı Mübîn ve Kelime Mânalı Meâli Âlîsi

- Kuranı Mecid ve Tefsirli Meali Alisi

- Efendi Hazretlerimizin Hatm-i Hâce Sohbetleri

- İrşadül Müridin

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? İsmailağa Cemaati nedir? ile ilgili etiketler İsmailağa Cemaati mahmut ustaosmanoğlu mahmut ustaosmanoğlu cenazesi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.