Mahmut Tuncer'li ders kitabı iddialarına yanıt!

İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hukukçu Prof. Dr. Bahadır Erdem, ders kitabında türkücü Mahmut Tuncer'e yer verildiğini iddiasını sosyal medya hesabından gündeme taşıdı.

Prof. Dr. Erdem, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Çocukların eğitim kitabında boyle saçma sapan şey olmaz… Gerçek değildir, Zaytung’tur dedim ama maalesef gerçekmiş…” ifadelerini kullandı.

​Türkücü Mahmut Tuncer'in tam sayfa fotoğrafının bulunduğu kitapta, "Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Halay ise her yere" notu yer alıyor.

Mahmut Tuncer'li ders kitabı iddialarına yanıt!

 

Erdem'e yanıt veren MEB'de Türkçe öğretmeni olan Levent Beder ise, "MEB test kitabı kullanılmasını önermiyor. Bu bildiğiniz herhangi bir öğretmenimiz tarafından hazırlanmış test kitabı. Bizim okul kitaplarımızda böyle bir şey yok" dedi.

​GÜNAY YAYINLARI: KİTAP MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA AİT DEĞİL

Öte yandan söz konusu kitabın Günay Yayınları tarafından basıldığı ortaya çıktı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Günay Yayınları, kitabın Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olmadığını söyledi. Açıklamada, "Esprili olduğu için böyle bir görsel kullandık. Baskısı kaldırıldı. Yeni baskıda kullanmadık" ifadelerine yer verildi.

Mahmut Tuncer'li ders kitabı iddialarına yanıt! ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı MEB kitap
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.