HDP ile işbirliği yapan CHP'ye 'helalleşme' tepkisi: "Helalleşecekse önce Dersim'e gitmeli"

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, HDP ile işbirliği yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nun evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerine tepkisiz kalmasına tepki gösterdi. Övür, " İstese gider ittifak yaptığı HDP'yle birlikte o çocukları annelerine teslim eder. Ama HDP'yi kızdırmaktan korktuğu için o annelerin çadırına bile gidemiyor. Adresi de belli, kendi memleketi Nazımiye'nin de bulunduğu Dersim... Eğer Kılıçdaroğlu gerçekten bir helalleşme yapacaksa, önce oraya gitmeli"dedi.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, sık sık helalleşme lafını kullanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. 

İşte Övür'ün o yazısının ilgili bölümü:

Kılıçdaroğlu, Uludere'ye gidip "helalleşelim" ve "olayın aydınlatılması lazım" diyor ve acı yaşayan annelere sesleniyor: "Ama bir şekliyle annelerin acılarının dindirilmesi lazım."
Gerçeği görmek istemediği o kadar açık ki... Gerçeği görmek istese Uludere'deki annelerin acısını anlayan biri, döner Diyarbakır annelerinin feryadına kulak verir. İstese gider ittifak yaptığı HDP'yle birlikte o çocukları annelerine teslim eder. Ama HDP'yi kızdırmaktan korktuğu için o annelerin çadırına bile gidemiyor.

Bu yüzden helalleşme siyaseti, sahici ve samimi değil. Samimi olması için Kılıçdaroğlu'nun gerçek bir helalleşme hamlesi yapması gerekiyor. Adresi de belli, kendi memleketi Nazımiye'nin de bulunduğu Dersim... Eğer Kılıçdaroğlu gerçekten bir helalleşme yapacaksa, önce oraya gitmeli.

,Oraları da Sabiha Gökçen uçaklarla bombalamıştı, tıpkı Uludere gibi... Üstelik o zaman partiniz CHP baştaydı ve İsmet Paşa başbakandı. Böylece kendi partiniz adına kendi halkınızla helalleşerek samimi bir adım atmış olursunuz. Var mısınız?

HDP ile işbirliği yapan CHP'ye 'helalleşme' tepkisi: "Helalleşecekse önce Dersim'e gitmeli" ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu dersim Mahmut Övür helalleşme
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.