Mahmut Övür: Yalnız Kurt daha ilk bölümde sert bir giriş yaptı!

Mahmut Övür: O kirli yapı büyürken, bırakın siyasi aktörleri bu ülkenin milli kurumları ne yaptı? Acaba bu kadar geç fark edilmesinde bu yapıların etkisi yok mu?

Kurtlar Vadisi ve Deli Yürek gibi yapımlarda imzası olan Osman Sınav'ın yapımcılığını üstlendiği ATV'nin yeni dizisi Yalnız Kurt, cuma günü izleyicilerle buluştu.

İlk bölümüyle beğeni toplayan Yalnız Kurt, Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutarak; başta FETÖ ihaneti olmak üzere, Amerikan barış gönüllülerinin Türkiye'ye gelişinden itibaren yaşanan darbeleri, cinayetleri, anarşi ve terör olaylarını ele alıyor. 

Diziyi bugün köşesine taşıyan Sabah yazarı Mahmut Övür de Yalnız Kurt'a övgüler yağdıran isimler arasında yer aldı.

"Sınav ismi ve dizinin belki de ilk kez dış destekli bir istihbarat örgütlenmesi olan FETÖ'ye odaklanması, izlemem için yeterliydi." diyen Övür sözlerine şöyle devam etti;

"Cihan Ünal gibi usta bir oyuncunun önemli rol üstlendiği dizide, yeni ve genç oyuncular da dikkat çekici... Nasıl bir tempoyla devam edecek göreceğiz ama şunu söylemeliyim, ilk kez 60 yıl gerilerden başlayarak bugünlere gelen, devletin kılcal damarlarına kadar sızan, dini ve eğitimi kullanarak yetiştirdiği "altın nesli" kanlı bir darbe ve işgal girişimine yönelterek "katillere" dönüştüren gerçek ve bir o kadar da kirli bir örgütle yüzleşeceğiz.

Dizide 60'larda kendi ismini saklayarak kullandığı "Abdülfettah Dahhak" sahte isminden üretilen Fettah Dahhak karakteriyle karşımıza çıkan FETÖ elebaşı Gülen'in, Bitlis'in Ahlat ilçesinde başlayan karanlık aile geçmişinden Erzurum'a, oradan Edirne, İzmir ve ABD'nin istihbarat merkezi Pensilvanya'ya uzanan hayatı etrafında aslında Türkiye'nin içeriden nasıl kuşatıldığı anlatılıyor.

Dizi, daha ilk bölümde ABD'yle 1947'de Marshall Planı'yla başlayan, sonra 1952'de NATO eksenli devam eden süreçte kurulan ve o dönem adı Seferberlik Tetkik Kurulu olan yapı ile FETÖ elebaşı Gülen'in ilişkisini anlatarak sert bir giriş yaptı. İyi de etti. Çünkü meselenin bu boyutu üzerinde ne yazık ki siyasette pek durulmadı ve sorgulanmadı.

Kuşkusuz FETÖ'nün önünü dış istihbarat örgütü ve örgütleri açtı. Ancak o kirli yapı büyürken, bırakın siyasi aktörleri bu ülkenin milli kurumları ne yaptı? Acaba bu kadar geç fark edilmesinde bu yapıların etkisi yok mu?

FETÖ'nün nasıl kirli bir örgüt olduğunu anlatan onlarca araştırma ve inceleme kitabı yazıldı, ancak hâlâ bu kirli örgüte inanan insanların varlığı, bu kirli yapının tam da anlatılmadığını gösteriyor. Umarım Osman Sınav'ın usta anlatımıyla ATV'de yayınlanan dizi, bu gerçeği geniş kitlelere anlatarak yeni bir başlangıç yapar. "

YAZININ TAMAMI İÇİN....

 

Mahmut Övür: Yalnız Kurt daha ilk bölümde sert bir giriş yaptı! ile ilgili etiketler FETÖ ATV Mahmut Övür yalnız kurt köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.