Mahmut Nedim Paşa Yalısı satılık değil!

İş insanı Yalçın Sabancı'nın Kandilli'de sahibi olduğu ve bin 600 metrekarelik arazi üzerinde bulunan Mahmut Nedim Paşa Yalısı'nı internet üzerinden rekor fiyata satışa çıkardığı iddia edildi. Takvim'in iddiasına göre, Sabancı yalı için tam 1 milyar 884 milyon 690 bin TL istedi! Ancak söz konusu habere Sabancı Ailesi'nden yalanlama geldi. Yalının satılık olmadığı belirtildi.

Şu an İstanbul Boğazı'nda onlarca yalı emlak sitelerine verilen ilanlar aracılığı ile satış bekliyor. İstenen fiyatlar ise ortalama 400-700 milyon lira aralığında bulunuyor. Tabii bu rakamların çok altında satılan yalılar yok mu? Tabii ki var. Ortalama fiyatlar 50 milyon dolar ile 95 milyon dolar aralığında. Ancak bu rakamların çok üzerinde olan yok mu? Tabii ki o da var. Örneğin satışta olmayan Sait Halim Paşa Yalısı'na 150 milyon dolar fiyat biçiliyor. TL'ye çevirirsek yalının değeri yaklaşık 1 milyon lira.

İşte şu anda satışta olan yalılar için istenen bedellere birkaç örnek:

Mahmut Nedim Paşa Yalısı satılık değil!

Ancak, bir emlak sitesinde bu rakamları 3'e hatta 4'e katlayan bir ilan verildi.

İlanın sahibi, iddiaya göre, iş insanı Yalçın Sabancı'ydı... Takvim'in haberine göre, Sabancı sahibi olduğu Kandilli'deki Mahmut Nedim Paşa Yalısı'nı satışa çıkardı. 

Buna göre, İstanbul Boğazı'na sıfır konumda bulunan ve 1600 metrekarelik arazi içinde yer alan yalıya tam 1 milyar 884 milyon 690 bin lira istendi.

Rekor fiyatla satışa sunulan yalı Brüt 800, net 700 metrekare alana kurulu bulunuyor. Yalıda 10 oda, 4 salon, 7 banyo var. İlanda 4 katlı lebiderya yapının krediye uygun olduğu bilgisi de veriliyor. Çok özel kişilere ait mülklere komşu, müştemilatı ve havuzu da bulunan yalının takas edilmeyeceği de dikkat çekilen ayrıntılardan...

YALANLAMA GELDİ

Ancak Sabancı'dan söz konusu iddiaya yalanlama geldi. Verilan ilanla ilgili bilgisi olmadığını savunan Yalçın Sabancı, kendisine danışılmadan haber yapıldığını belirterek, "satılık yalı" haberine tepki gösterdi!

Sabancı, yazılı açıklama ile, konuya ilişkin hukuki haklarını kullanacağını da kamuoyuna duyurdu. 

Mahmut Nedim Paşa Yalısı satılık değil! - Resim : 2

YALIYA ADINI VEREN PAŞA ELÇİYDİ

Boğaz'ın en değerli mülkleri arasında olduğu bilinen ancak istenen satış fiyatı ile dudak uçuklatan Mahmut Nedim Paşa Yalısı olarak bilinse de kast edilen kişi Osmanlı İmparatorlu döneminde Sadrazam olan Mahmut Nedim Paşa değil.

Yalıya ismini veren kişi sonradan paşa ünvanı alan Elçi Mahmut Nedim Bey'den başkası değildir. Ancak sık sık bu iki isim birbirine karıştırılır. Yalının sahibi olan Mahmut Nedim Bey, 1852'de dünyaya gelmiştir. Erzurum Kethüdası Eşref Bey'in oğlu olan Mahmut Nedim Paşa, Fransızca'sının yanında Almanca, Rusça ve Rumca olmak üzere 4 dil bilirdi. Belgrad, Roma ve Viyana Elçiliği görevlerinde bulundu.

YALIDA YOK YOK

Yalanlanan ilanın açıklama bölümünde yalıda bulunanlar ise şöyle sıralanıyor:

ADSL, ahşap doğrama, alarm, ankastre mutfak, balkon, barbekü, beyaz eşya, çamaşır odası, çelik kapı, duşakabin, duvar kağıdı, ebeveyn banyosu, giyinme odası, gömme dolap, görüntülü diafon, hazır mutfak, Hilton banyo, ısıcam, kablo TV-uydu, kapalı balkon, laminant mutfak, marley, mermer zemin, mutfak doğalgazı, panel kapı, panjur, parke - laminant, saten alçı, saten boya, seramik zemin, spot ışık, şömine, teras.

Mahmut Nedim Paşa Yalısı satılık değil! - Resim : 3

YALÇIN SABANCI YIKIP YENİDEN İNŞA ETTİRDİ

Yalı, 1942'de Mahmut Nedim Paşa'nın torunları Şükriye Şiyman ve Zeynep Şaziment tarafından sembolik bir fiyata Kızılay'a verildi. Uzun yıllar Hemşire Yurdu olarak kullanılan yalı, Kızılay'ın zaman içindeki ilgisizliği nedeniyle harap oldu. Bağışlayanların istekleri unutuldu ve ilk olarak 1996'da satışa sunuldu. Daha sonra defalarca ihaleye çıkan yalı ancak 2004'te Yalçın Sabancı tarafından satın alındı. Yer yer yıkılmış olan yapıyı tamamen yıktıran Yalçın Sabancı daha sonra aslına uygun şekilde yeniden inşa ettirdi.

Mahmut Nedim Paşa Yalısı satılık değil! - Resim : 4

Kaynak: https://www.takvim.com.tr/saklambac/2021/03/01/kandillideki-mahmut-nedim-pasa-yalisina-istenen-fiyat-dudak-ucuklatti/5

Mahmut Nedim Paşa Yalısı satılık değil! - Resim : 5

YALÇIN SABANCI KİMDİR?

YA SA Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Yalçın Sabancı, Hacı Ömer Sabancı'nın kardeşi Hacı Mehmet Sabancı'nın oğludur. 1943'te dünyaya gelen Yalçın Sabancı, Sabancı Holding'de 39 yıl görev yaptı. Daha sonra denizciliğe yöneldi. Yalçın Sabancı'nın İnşaat, turizm, havacılık, tekstil ve diğer sektörlerde faaliyet gösteren şirketleri bulunuyor. 

TEKZİP

Habere ilişkin SuperHaber'e ulaşan tekzip metninde şu ifadelere yer verildi:

Mahmut Nedim Paşa Yalısı satılık değil! - Resim : 6

Mahmut Nedim Paşa Yalısı satılık değil! ile ilgili etiketler mahmut nedim paşa yalısı yalçın sabancı yalı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.