Mahmut Alınak tahliye edildi

Kars'ta geride kalan Şubat ayında gözaltına alınan Halkın Emek Partisi (HEP) Kars eski milletvekili ve yazar Mahmut Alınak, PKK/KCK terör üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti. Alınak'ın bugün görülen ilk duruşmanın ardından tahliye ediliği bildirildi.

Alınak hakkında Kars Sulh Ceza Hâkimliği tarafından terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılmış, gözaltına alındıktan sonra 17 Şubat’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

İLK DURUŞMADA TAHLİYE EDİLDİ

Müebbet hapsi istenen eski HEP milletvekili ve yazar Mahmut Alınak, Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tahliye edildi.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme, yaşı ve tutuklu bulunduğu süreyi göz önüne alarak Mahmut Alınak’ın tahliyesine karar verdi.

68 yaşındaki Alınak, 17 Şubat'ta "Devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymak, devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak, devletin bağımsızlığını zayıflatmak" iddiasıyla tutuklanmış, hakkında müebbet hapis cezası istenmişti.

 

 

Mahmut Alınak tahliye edildi ile ilgili etiketler Kars dava milletvekili tahliye mahmut alınak Halkın Emek Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.