Mahkum izinleri uzatıldı mı? Açık cezaevi izinleri uzayacak mı? 20 Ekim 2020

Mahkum izinleri uzatıldı mı? Açık cezaevi izinleri uzatılacak mı? Sağlık Bakanlığı'nın önerisi ile Adalet Bakanlığı tarafından açık cezaevlerinde bulunanlara verilen 2 aylık izinlerin süresi uzatılıyor. DHA'nın haberine göre AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, kasım ayında dolacak olan iznin süresininin uzatılmasına Meclis'in sıcak baktığını söyledi.

Mahkum izinleri uzatıldı mı? Açık cezaevi izinleri uzatılacak mı sorusunun yanıtı haberimizde. Koronavirüs salgını nedeniyle izne çıkarılan binlerce mahkum 30 Eylül'de cezaevlerine dönecek. İşte Açık cezaevi izinleri detayları...

MAHKUM İZİNLERİ UZATILDI MI?

Türkiye Büyük Millet Meclisi, nisan ayında kabul ettiği infaz düzenlemesine eklenen bir madde ile koronavirüs salgını gerekçe gösterilerek açık cezaevlerindeki mahkumların izinli sayılmasına karar verildi. 

Kanun ile 1 kez verilen hakkın 3 kez uzatılmasına da imkan tanındı. Uzatma yetkisi ise Adalet Bakanlığına verildi.

Adalet Bakanlığı ise bugüne kadar Sağlık Bakanlığı'nın önerisi ile bu hakkı 3 defa kullandı ve mahkumların koronavirüs iznini uzattı.

Ancak 64 bini aşkın mahkuma tanınan bu iznin süresi 30 Kasım'da sona eriyor.

Adalet Bakanlığı'nın elinde ise yeni bir uzatma hakkı yok. Eğer yeni bir düzenleme yapılmazsa 64 bin mahkum 1 Aralık'ta açık ceza evlerine dönecek.

Bu konuda mahkumları sevindiren haberi AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı verdi.

Bostancı, çeşitli temaslar için bulunduğu Antalya'da konuya ilişkin şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığı'nın önerisi üzerine Adalet Bakanlığı'nın açık cezaevlerinde bulunanlara ikişer ay süreyle izin verme yetkisinin süresi kasım sonunda doluyordu. Meclis iki artı iki aylık süreyle uzatımına sıcak bakıyor."

Mahkum izinleri uzatıldı mı? Açık cezaevi izinleri uzayacak mı? 20 Ekim 2020 ile ilgili etiketler Adalet Bakanlığı mahkum izinleri uzatıldı mı açık cezaevi izinleri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.