Mahkemeden Trump'ı çıldırtacak karar

Joe Biden karşısında ağır bir yenilgi alan ABD Başkanı Donald Trump'ın umutlarını bağladığı Pensilvanya'dan da umduğunu bulamadı. Federal Temyiz Mahkemesi, Trump'ın seçime hile karıştığı iddiası ile sonuçlara yaptığı itirazı reddetti. Pensilvanya salıncak eyalet olarak nitelenen seçim bölgeleri arasındaydı. Trump böylece 232 delegede kalarak bir umudunu daha tüketmiş oldu.

3 Kasım'da yapılan 59. başkanlık seçimlerinin sonuçlarına ilişkin itirazlarını hukuku da kullanarak sürdüren ABD Başkanı Donald Trump'a, Pennsylvania'daki federal mahkemeden kötü haber geldi.

Daha önce eyaletteki seçim sonuçlarına ilişkin mahkeme başvurusu reddedilen ve söz konusu başvuruyu temyize taşıyan Trump'ın seçim ekibi, temyiz mahkemesinden de umduğunu bulamadı.

Pennsylvania eyaletinin başkenti Philadelphia'daki federal temyiz mahkemesi, Trump'ın hukuk ekibinin "seçimlerde hile ve usulsüzlük yapıldığı" iddialarına ilişkin başvurusunu "yeterli delil sunamadığını" belirterek reddettiğini açıkladı. 

Trump'ın seçim ekibinden yapılan açıklamada, kararın ABD Yüksek Mahkemesine taşınacağı kaydedildi.

Söz konusu dava geçen hafta bir alt mahkemede görülmüş, Trump’ın avukatı Rudy Giuliani, eyaletteki seçim sürecinde hile yapıldığını iddia etmiş ve davayı sonuna kadar götürecekleri açıklamasında bulunmuştu.

ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçim sürecine ilişkin tartışmalar devam ederken, hafta başında Genel Hizmetler İdaresi, Joe Biden'a geçiş yetkilerini verdiğini duyurmuştu.

Mevcut seçim sonuçlarına göre Demokrat aday Biden, 306 delegeyle başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazanmıştı. ABD Başkanı Trump ise 232 delegede kalırken, hile yapıldığını iddia ederek seçim sonuçlarını kabul etmediğini ilan etmişti.

Mahkemeden Trump'ı çıldırtacak karar ile ilgili etiketler Donald Trump Pensilvanya philadelphia temyiz mahkemesi Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.