Mahkemeden Enver Aysever'e hakaret cezası!

27 Kasım 2015 tarihli Birgün gazetesindeki yazısının içeriğinde TBMM'yi alenen aşağıladığı iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan gazeteci Enver Aysever, “Hakaret" suçundan 10 bin 620 TL adli para cezasına çarptırıldı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Enver Aysever ile şikayetçi TBMM vekili Fazilet Nurel Uğural katıldı. Duruşmada son sözü sorulan Enver Aysever, bir suçunun olduğuna inanmadığını belirterek, “Ben bu yazıda ifade özgürlüğü hakkımı kullandım. Adaletin yerini bulması için beraat kararı verilmesini talep ediyorum. Bu kararın da bu anlamda örnek teşkil etmesini istiyorum. Suçlu olmadığıma inandığım için hiçbir erteleme talebim yoktur” dedi.TBMM avukatı Uğural, önceki beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek şikayetlerinin devam ettiğini belirtti.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Mahkeme, sanık Enver Aysever’i, “Hakaret” suçundan 10 bin 620 TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme verdiği cezanın 10 eşit taksitle ödenmesine de karar veren mahkeme, sanığın kabul etmemesi nedeniyle Hükmün açıklanmasının geri bırakılması maddesinin uygulanmasının değerlendirilmediğini belirtti.

Mahkemeden Enver Aysever'e hakaret cezası! ile ilgili etiketler enver aysever
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.