Mahkemeden deprem provokatörüne anlamlı 'ceza!'

İzmir'de meydana gelen ve 114 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya üzerinden provokatif paylaşım yapan Neriman K. hakkında mahkeme, deprem ve afet bilinci ile ilgili eğitim alması şartıyla adli kontrol kararı verdi.

İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından 30 Ekim'de Facebook hesabından provokatif paylaşım yaptığı iddia edilen Neriman K. (50) hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Ümraniye'deki evinden gözaltına alınan Neriman K., Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.

İfade işlemlerinin ardından Cumhuriyet Savcısı Furkan Okudan, Neriman K.'yı “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan adli kontrol talebiyle Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

DEPREM VE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİNE KATILACAK

Savcılık, şüpheli Neriman K.'nın paylaşımlarının kamuoyunda tepki çektiğini belirterek, İl Afet Müdürlüğü bünyesinde deprem ve afet bilinci ile ilgili eğitim ve seminere katılması şeklinde adli kontrol uygulanmasını istedi.

Sulh Ceza Hakimliği, Neriman K. hakkında İl Afet Müdürlüğü bünyesinde deprem ve afet bilinci ile ilgili eğitim ve seminer alması şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verdi.

Mahkemeden deprem provokatörüne anlamlı 'ceza!' ile ilgili etiketler İzmir deprem Ceza provokasyon provokatör
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.