Arda Turan yeniden yargılanacak

Arda Turan hakkında şarkıcı Berkay Şahin'in eşi Özlem Şahin'e karşı cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla açılan ve beraatle sonuçlanan dava, İstinaf Mahkemesi tarafından bozuldu. Şahin çiftinin itirazını kabul eden mahkeme, ''Arda Turan yeniden yargılansın'' dedi. İşte detaylar..

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yer alan bir eğlence mekanında 2018 yılının ekim ayında futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin arasında kavga çıktı. 

Görüntülerin paylaşılmasının ardından kavga mahkemeye taşınmıştı. Şahin'in eşine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla hakim karşısına çıkan Arda Turan için beraat kararı verildi. 

Arda Turan hakkında ruhsatsız silah taşımak, kasten yaralama ve silah ateşleme suçlarından 2 yılı aşkın hapis cezası verilmiş fakat bu suçlardan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmişti.

Turan'ın hakaret suçuyla Şahin'e açtığı dava ise ceza gerektirmediği gerekçesiyle reddedilmişti.

İSTİNAF MAHKEMESİ KARARI BOZDU

Beraat kararının ardından soluğu yeniden mahkemede alan Şahin çifti, itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren mahkeme, kararın bozulmasına ve Arda Turan'ın yeniden yargılanmasına hükmetti. 

Kararda Arda Turan ile Özlem Şahin arasında konuşma geçtiği fakat sesten ve kalabalıktan dolayı knuşmanın duyulmasının mümkün olup olmadığı tanıklardan sorumlasının zaruri olduğu vurgulandı. 

Ayrıca Özlem Şahin'in konuşmadan sonraki hal ve tavırlarının da tanıklardan sorulması, taraflar arasında geçmişe dayalı bir husumet veya çıkar çatışmasının bulunup bulunmadığının taraflardan ve tanıklardan ayrıca sorularak açıklattırılması gerektiği kaydedilerek "Bu hususlarda yeterli tartışma yapılmadan ve soruşturma aşamasında beyanları alınan Burak Yılmaz ve Onur Ürkmez'in tanık olarak beyanları alınmadan eksik araştırmayla karar verildiği" belirtildi.

YEREL MAHKEME YENİDEN YARGILAYACAK

İstinaf mahkemesi tarafından yerel mahkemeye gönderilen kararda, cinsel taciz suçuna kanaat getirilmesi halinde Turan'ın cezasının yeniden değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. 

İstinaf başvurusunu yerinde gören üst mahkeme, kararın bozulmasına ve yeniden incelenerek hüküm kurulmak üzere yerel mahkemeye gönderilmesine hükmetti.

(DHA)

 

Arda Turan yeniden yargılanacak ile ilgili etiketler Arda Turan Berkay Şahin dava mahkeme Taciz cinsel taciz ozlem şahin istinaf
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de 5 kişiyi 'makas' atarken öldüren genç için istenen ceza belli oldu!

İzmir Menderes'te hafif ticari aracıyla makas atarak 5 kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İslam Koçak'ın (19) 22,5 yıla kadar hapsi istendi.