Mahkeme adli kontrol şartıyla serbest bıraktı

Babası vefat eden bir kişi telefonla aradığı aile hekimi Dr. Yılmaz Babutçu’yu ölümle tehdit etti. Adının Tuncay Yalçınkaya olduğu öğrenilen kişi, "Benim acım sıcakken senin çocuklarını yetim bırakmak istemem. Allah rızası için kenti terk et yoksa beni katil edersin" dedi. Tehdidin sosyal medyaya yansıması sonrasında Trabzon emniyeti devreye girdi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, zanlının çıkartıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığını açıkladı.

Aile hekimi Dr. Yılmaz Babutcu, kendisini cep telefonuyla arayarak tehdit eden bir hasta yakınından şikayetçi olurken, görüşmeye ait ses kaydının görüntülerini de sosyal medya hesabından paylaştı.

Bu gelişme üzerine Trabzon emniyeti Dr. Babutçu'yu tehdit eden kişiyi gözaltına aldı. Tuncay Yalçınkaya adındaki kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Yalçınkaya, çıkarıldığı mahkemece yurt dışı yasağı ile birlikte Babutcu'nun ev ve iş yerine yaklaşmama yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, sosyal medya hesabından gelişmeye ilişkin, "İlimizde görevli Dr. Yılmaz Babutcu'yu tehdit eden Tuncay Yalçınkaya isimli şahıs gözaltına alınmış olup çıkarıldığı mahkemece yurt dışı yasağı ile birlikte ev ve iş yerine yaklaşmama yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Kovid-19 salgını sürecinde fedakarca halkımıza hizmet eden sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddet eylemini şiddetle kınıyorum." mesajını paylaştı.

Mahkeme adli kontrol şartıyla serbest bıraktı ile ilgili etiketler Trabzon Tehdit Dr. Yılmaz Babutcu Tuncay Yalçınkaya Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.