Mahir Ünal, Mehmet Yılmaz'ın o ayıbına ateş püskürdü

Mehmet Y. Yılmaz'ın "özel hayat" göndermesine, AK Parti'den çok sert yanıtlar geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Yılmaz'ı bu sözleri nedeniyle yerde yere vurdu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, geçtiğimiz günlerde partisi adına gerçekleştirdiği önemi bir girişim ile adından söz ettirdi.

Sosyal medya etik kuralları adı altında yayımladıkları 12 maddelik farkındalık çalışmasını kamuoyuna duyuran Ünal, partilerine gönül veren vatandaşlardan bu kurallara riayet etmelerini istedi.

Bu duyuru ile paralel şekilde kamuoyunun gündemine gelen "darbe" tartışmaları ve sonrasında medyaya yansıyan, sosyal medyada da gündem oluşturan kimi provokatif yorumlar bu kuralları uygulamanın önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Tüm bu tartışmalar devam ederken T24 yazarı Mehmet Y. Yılmaz bugün köşesinde AK Parti'de büyük rahatsızlık yaratan ifadeler paylaştı.

"Kötülüğün sıradanlaşması" başlığını taşıyan köşe yazısında, AK Parti'li siyasetçilerin özel hayatlarını merak ettiğini belirten Yılmaz şu ifadeleri kullandı;

"Recep Tayyip Erdoğan’ın partideki yardımcısı Mahir Ünal’ın günlük hayatını çok merak ediyorum. Bunu merak etmemin nedeni Mahir Bey’in, kadın politikacı ve gazetecilere ağır hakaretler yağdıran bazı sosyal medya hesaplarını 'etik kurallara uyan milli hesaplar' olarak tarif etmiş olması. Ve aslına bakarsanız "Mahir Ünal" ismi altında tanımlanmış bir birey olarak sadece Mahir Bey’inkini değil, iktidardaki koalisyonun bütün yöneticilerinin özel hayatlarında nasıl tipler olduğunu merak ediyorum."

Hızını alamayan Mehmet Y. Yılmaz "Mesela karılarını dövüyorlar mı? Çocuklarına karşı nasıl bir tutum içindeler? Kız çocukları ile oğlan çocukları arasında fark gözetiyorlar mı? Komşuları ile ilişkileri nasıl? Karşı cinse nasıl davranıyorlar? Bir kadın ile tanıştıklarında akıllarından ilk geçen ne oluyor? Haksızlıklar karşısında susarak "dilsiz şeytan" olmayı eleştirirler mi? Elde ettikleri pozisyonu kaybetmek pahasına itiraz etme kudretine sahipler mi? Bunları merak etmemin nedeni toplumu sarsan (hepsini sarsmadığını da biliyoruz, en azından bir bölümünü sarsan diyeyim, daha doğru sanırım) olaylar karşısında dut yemiş bülbül rolü oynamaları." diyerek yazısını sürdürdü.

Mahir Ünal, Mehmet Yılmaz'ın o ayıbına ateş püskürdü

ÜNAL'DAN YILMAZ'A AĞIR SÖZLER...

Bir dönemin kudretli köşe yazarlarından Mehmet Y. Yılmaz'ın bu sözlerine Mahir Ünal'ın yanıtı ise gecikmedi.

Twitter hesabı üzerinden Yılmaz'a cevap veren Mahir Ünal, sosyal medyada başlattıkları kampanyanın amacını hatırlatarak, "Bu farkındalık çalışması bir kez daha kadim bir ahlaki sorunu gün yüzüne çıkardı. Bu ahlaki sorun, hiç bir konuda özeleştiri yapmamak, kendisi ile asla yüzleşmemek ve bir farkındalık çalışması üzerinden bile düşmanı olarak gördüğü gruba nefret kusmak sorunudur." diye yazdı.

Ünal, Mehmet Y. Yılmaz'ı hedef alan açıklamasına şöyle devam etti;

"Etik olmayan veya suç içeren davranışlar iki şekilde yaptırım görür eğer ahlaki bir sorun ise kınama ve ayıplama yani sosyal yaptırım, suç ise hukuki yaptırım ve suç kişiseldir. Burada ahlaksızlık ise kişisel olan üzerinden o gruba ait olduğunu düşündüğü herkese saldırmaktır

Bu etik kurallara uymayı taahhüt etmek yerine düşmanlık eden bu zihin yapısına şunu söyleyebilirim; Sizin ruhunuzu kaybetmenize neden olmuş nefret ve önyargı dili zaten sadece sosyal medya değil herhangi bir konudaki “etik kuralları” anlamanızı imkansız kılıyor.

Biz kimsenin özel hayatını merak etmiyoruz bay yazar, yaptığı işle ilgileniyoruz. Biz bir olumsuzlukla karşılaştığımızda hatalı olanın o birey olduğunu düşünüyor ve tepkimizi belirliyoruz. O birey üzerinden bir grubu nefretimizin hedefi haline getirmiyoruz.

Ayrıca bay yazar, biz Tapduk Emre’ye atfedilen şu söze inanırız, “Köpek paçamızdan ısırdı diye, biz dahi köpeği ısırmayız bu köpeğin yoludur, bize insan olmak yolu yaraşır.” Senin özel hayatına girecek değilim. Ama insan yolunu tutup hukuka müracaat etmek yakışır bize."

"TERBİYESİZLİĞİN SIRADANLAŞMASI..."

Mehmet Y. Yılmaz'a eleştiriler bununla da sınırlı kalmadı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, T24 yazarına çok ağır bir dille tepki gösterdi.

Çelik, sosyal medyada paylaştığı mesajında, "Terbiyesizliğin sıradanlaşması. Yazarken kendi zihniyetini tarif etmiş. Özel hayatı, aileyi, insanın mahrem alanını böylesine saldırganca hedef alan bir zihni merak etmiyoruz. Terbiyesizlik merak konusu değildir." ifadelerini kullandı.

Mahir Ünal, Mehmet Yılmaz'ın o ayıbına ateş püskürdü ile ilgili etiketler AK Parti Ömer Çelik Mahir Ünal T24 mehmet y. yılmaz
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.