Magazin dünyasının acı günü! Gazeteci Engin Güneş Hatay'da yaşamını yitirdi

Magazin gazeteciliğinin sevilen ismi Engin Güneş, bu akşam Hatay'da hayata veda etti. Gazete arkadaşı Derya Yolyapan ile gittiği Hatay'da 2 gün önce kalp krizi geçiren Güneş, devlet hastanesinde tedavi görüyordu. 62 yaşındaki Güneş'in by-pass olması bekleniyordu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Yıllarını magazin gazeteciliğine veren ve 2 gün önce Hatay'da kalp krizi geçiren Engin Güneş'ten acı haber geldi.

HATAY'DA KALP KRİZİ GEÇİRDİ!

Engin Güneş, gazeteci arkadaşı Derya Yolyapan ile gittiği Hatay'da 2 gün önce kalp krizi geçirmişti. Hatay Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alınan 62 yaşındaki Engin Güneş, yoğun bakımda tedavi görüyordu. Geçirdiği kalp krizi sonrası uyutulan Güneş'in, bugün uyandırıldığı ve kendine geldiği ifade edilmişti. Magazin gazeteciliğine 38 yılını veren Güneş, çeşitli gazete, televizyon ve dergide çalışmıştı.

Magazin dünyasının acı günü! Gazeteci Engin Güneş Hatay'da yaşamını yitirdi

(Engin Güneş, bundan 4 ay önce yaşamını yitiren gazeteci arkadaşı Cemil Akçaboğaz'ı hastanede tedavi ettirmişti.)

GÜNEŞ, 4 AY ÖNCE GAZETECİ ARKADAŞINI EVİNDE ÖLÜ BULMUŞTU

Magazin gazeteciliğinde birçok özel habere imza atan Engin Güneş, geçtiğimiz Temmuz ayında, yakın gazeteci arkadaşı Cemil AkçaboğazSamatya'da bulunan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi ettirmişti. Güneş, arkadaşı Akçaboğaz'ı hastaneden çıktıktan sonra ağustos ayının başında evinde ölü olarak bulmuştu.

Magazin dünyasının acı günü! Gazeteci Engin Güneş Hatay'da yaşamını yitirdi - Resim : 2

GÜNEŞ'İN VEFATINI ARKADAŞLARI SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Çarşamba günü İstanbul'da toprağa verileceği öğrenilen gazeteci Engin Güneş'in, kendine gelmesi üzerine kısa adı Hatiab olan Hatay İşadamları ve Bürokratları Dernek Başkanı İbrahim Güder'in girişimleri ile by-pass ameliyatı olmayı beklediği öğrenildi.

Magazin dünyasının acı günü! Gazeteci Engin Güneş Hatay'da yaşamını yitirdi - Resim : 3

(Engin Güneş'in son fotoğrafı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfullah Savaş ve gazeteci arkadaşı Derya Yolyapan ile kalp krizinden bir gün önce çekildi.)

"GAZETECİ ARKADAŞIMIZ, DOSTUM ENGİN GÜNEŞ'İ KAYBETTİK"

Öte yandan beklenmeyen ölümü ile magazin dünyasında büyük üzüntüye neden olan Güneş'in arkadaşları, bu durumu sosyal medya hesaplarından yazarak duyurdular.

"Yani ne diyeceğimi, ne yazacağımı dakikalardır bilemedim. Kelimeler boğazımda düğümlendi. Gećirdiği kalp krizi sonrası 2 gündür Hatay Devlet Hastanesi'nde tedavi gören gazeteci arkadaşım ENGİN GÜNEŞ'i maalesef bugün kaybettik....

Ahh, Engin'im, canım kardeşim bu veda erken veda hem de çooook. Mekanın cennet olsun. Yakınlarına, arkadaşlarına ve meslektaşlarımıza sabırlar diliyorum.
Magazin gazeteciliği gerçek bir emekçisini kaybetti... Üzgünüm..."

Magazin dünyasının acı günü! Gazeteci Engin Güneş Hatay'da yaşamını yitirdi - Resim : 4

"AH BE ENGİN.
OLMADI İNAN OLMADI...
38 YILLIK ARKADAŞIM GAZETECİ ENGİN GÜNEŞ'İ KAYBETLİK..
MEKANI CENNET OLSUN.."

Magazin dünyasının acı günü! Gazeteci Engin Güneş Hatay'da yaşamını yitirdi - Resim : 5

MAGAZİN GAZETECİLERİ DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Magazin Gazetecileri Derneği'nden, Güneş'İn vefatıyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"İki gün önce gittiği Hatay’da kalp krizi geçiren, tedavisi Hatay Özel Defne Hastanesi’nde devam eden magazin gazeteciliğinin deneyimli ismi Engin Güneş’i kaybettik…

Magazin camiası Engin Güneş’in ani vefat haberiyle sarsıldı. Üç gün önce gazeteci arkadaşımız Derya Yolyapan ile birlikte Hatay’a giden gazeteci arkadaşımız Engin Güneş, Cuma günü sabah 06.30’da aniden fenalaştı. Derya Yolyapan tarafından Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Engin Güneş’e ilk müdahale burada yapıldı.

Korona yoğunluğu nedeniyle sevk edildiği Hatay Özel Defne Hastanesi’nde Anjiyo yapılan Güneş’in tıkalı olan 3 damarına müdahale edildi. Ancak, anjiyo sonrası durumu normale dönse de doktorlar ByPass yapılması yönünde karar aldılar. Cumartesi akşamını da sıkıntılı geçiren Güneş’in tedavisine devam edilirken bu akşam saatlerinde acı haber yakınlarına bildirildi. Güneş 20.00 sıralarında hayatını kaybetti.

İki gün önce 26 Kasım’da doğum günü olan, 1959 doğumlu olan Engin Güneş, 1983 yılından bu yana magazin gazetecisi olarak görev yapıyordu. 92 yılından sonra Televizyon sektörüne geçen Engin Güneş, muhabir, editor ve yönetici olarak bir çok magazin programında çalıştı.

Engin Güneş’in cenazesi yarın Hatay’dan İstanbul’a getilecek. Merhumun cenazesinin Salı günü gerçekleşmesi bekleniyor.

Vefatıyla magazin dünyasından büyük bir üzüntüye neden olan, gerçek bir magazin emekçisi olan, meslektaşımız, arkadaşımız Engin Güneş’e Allah’tan rahmet, ailesine ve medya dünyasına başsağlığı diliyoruz."

Magazin dünyasının acı günü! Gazeteci Engin Güneş Hatay'da yaşamını yitirdi ile ilgili etiketler gazeteci Hatay Kalp Krizi engin güneş magazin basını
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.