Mafya liderinin yönettiği kilise ayininde Mussolini anması

İtalya'da Santa Caterina Kilisesi'nde Mussolini ve 'faşist şehitler' anmasına polis inceleme başlattı.

28 Nisan 1945'te öldürülen İtalyan faşist lider Benito Mussolini'nin ölüm yıldönümünde bir kilisede ayin düzenlenmesi üzerine polis inceleme başlattı.

Sicilya'nın Catania kentindeki Santa Caterina Kilisesi'nde geçen Perşembe günü, Mussolini'nin 71. ölüm yıldönümü için bir ayin düzenlendi. Ayinde, Mussolini ve faşizmin övüldüğünü, faşist selamı verildiğini gösteren bir video, Sicilya merkezli meridionews.it haber sitesinde yayınlandı.

AYİNİ MAFYA LİDERİNİN RUHANİ LİDERİ YÖNETTİ

BBC Türkçe'nin çevirisine göre site haberi, Bir diktatörü anmak için yüzlerce yoldaş Santa Caterina Kilisesi'nin içinde toplandı. Törenin ardından, Hitler'in eski müttefiki, havaya kaldırılan kollarla selamlandı. Ayini yönetense, eski mafya babası Pippo Ercolano'nun ruhani lideri Peder Salvatore Lo Cascio'ydu diye sundu.

ROMA SELAMI VERDİLER

Videoda, siyah gömlekli bir adamın talimatıyla, kalabalığın Mussolini ve faşist şehitler için sağ kollarını kaldırarak Roma selamı verdiği görülüyor. Sunaktaki iki din adamından biri de bu selama katılırken, diğerinin gülümsediği görülüyor.

Videonun yayınlanmasının ardından Catania Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlattı.

ÖNLEM ALINACAK

Catania Başpiskoposluğu da, kutsal bir mekanın siyasi gösteri amaçlı, üstelik de yasaklı bir siyasi hareket için kullanılamayacağını belirterek, benzer görüntülerin bir daha yaşanmaması için önlem alacaklarını açıkladı.

Videoda gülümserken görülen Peder Salvatore Lo Cascio ise ilk başta neler olduğunu anlamadığını iddia etti ve Anladığımda ise gitmek istedim ama kalmamı istediler. O anda aklıma Papa Francesco'nun 'ben kimim ki yargılayayım' sözü geldi diyerek kendisini savundu.

BÜST İHRAÇ ETTİRDİ

Yine Sicilya'daki Ragusa kentinde de, Mussolini ve faşizmi öven bir belediye meclisi üyesi partisinden uzaklaştırıldı.

Facebook sayfasında Mussolini büstü fotoğrafı ve Biz faşisttik, faşist kaldık ve her zaman faşist kalacağız yazılı görüntüler paylaşan 5 Yıldız Hareketi'nden Gianna Sigona, parti yönetimi tarafından ihraç edildi.

Mafya liderinin yönettiği kilise ayininde Mussolini anması ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.