Maffy Falay öldü mü? Ahmet Muvaffak Falay kimdir?

'Maffy' lakaplı ünlü caz sanatçısı Ahmet Muvaffak Falay, 92 yaşında hayatını kaybetti. “Maffy Falay” adıyla ün yapan Falay’a 2005 yılında ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ verilmişti. Peki, Ahmet Muvaffak Falay kimdir?

'Maffy' lakaplı ünlü caz sanatçısı Ahmet Muvaffak Falay 92 yaşında yaşamını yitirdi. Kendisine 2005 yılında İstanbul Kültür Sanat Vakfı İKSV tarafından ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ Falay’ın 2011 yılında da doğduğu yer Kuşadası’nda heykeli dikilmişti.

Ahmet Muvaffak Falay kimdir?

1930 yılında Kuşadası’nda dünyaya gelen Ahmet Muvaffak Falay, 1942 senesinde başladığı müzik hayatında “Maffy Falay” adıyla ün yaptı. Ankara Konservatuarı’nda 7 yıl trompet ve piyano üzerine çalışmalar gerçekleştirerek 1950’lili yıllarda yurtdışında görevlerde bulundu.

Maffy Falay öldü mü? Ahmet Muvaffak Falay kimdir?

1964’te İsveç’e yerleşen Falay, 70’lerden itibaren İsveç’in ve dünyanın ünlü caz plak şirketlerinde albümler yayınlandı. 1960 yılında Almanya Köln'deki Kurt Edelhagen'in Radyo Orkestrası’na katılan trompet sanatçısı, dünyaca ünlü Kenny Clarke-Francy Boland ekibiyle birlikte çaldı.

1970 yılında Dizzy Gillespie Reunion Orchestra’ya katıldı. Dünyaca ünlü cazcı Dizzy Gillespie tarafından Down Beat adlı dergide yayımlanan yazısında, 1956 yılında Ankara’da dinlediği Muvaffak Falay’ı caz dünyasının ünlü trompetçileri Miles Davis ve Roy Eldridge ile kıyaslanabilecek bir trompetçi olarak değerlendirmişti.

Falay’a 2005 yılında İstanbul Kültür Sanat Vakfı İKSV tarafından ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ verilerek 2011 yılında da doğduğu Kuşadası’na sanatçının bir heykeli dikilmişti.

 

Maffy Falay öldü mü? Ahmet Muvaffak Falay kimdir? ile ilgili etiketler Maffy Falay Ahmet Muvaffak Falay
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.