Maden suyu neden şişesinde tüketilmeli? Faydaları nelerdir?

İçerisinde zengin mineraller barındıran maden suyunun birçok faydası vardır. Peki maden suyunu nasıl tüketmemiz gerekiyor? Maden suyunun faydaları nelerdir?

Yeraltı kaynaklarından elde edilen maden suyu, yer altından yeryüzüne çıkarken de karbondioksit gazının yanında çözünmüş mineral tuzları ve elementleri de beraberinde getiren doğal kaynak suyudur.

Bizlerin kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi önemli ihtiyaçlarını karşılar. Maden suyunu yaz aylarında kaybettiğimiz mineralleri geri almak için bolca tüketmemiz gerekir.

Maden suyu neden şişesinde tüketilmeli? Faydaları nelerdir?

Maden suyu içme suyundan sonra gelen en yararlı içeçektir. Buna rağmen ülkemizde kişi başı 5 litrenin üzerine çıkamamıştır. Avrupa ülkelerinde ise tüketimi yıllık kişi başı 100 litreyi geçiyor.

MADEN SUYU NEDEN ŞİŞEDE TÜKETİLMELİDİR?

İçeriğindeki tüm faydalardan yararlanabilmek için maden suyunun bardakta değil kendi cam şişesinde tüketilmesi gerekiyor. Çünkü maden suyunun bardağa dökülmesi köpürmesine ve içeriğindeki gazın (Co2) açığa çıkmasına sebep oluyor. Bu nedenle satın alacağınız maden suyunun, gıda standartlarına uygun cam şişelerde satışa sunulduğuna dikkat edilmelidir.

Maden suyu neden şişesinde tüketilmeli? Faydaları nelerdir? ile ilgili etiketler maden suyu faydaları nasıl içilmeli
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.