Madagaskar ordusu koronavirüs şüphesiyle Tanzanya Milli Takımı'nın otelini bastı

Askerler, Antananarivo'daki Tanzanya takım otelini işgal etti ve ev sahibi Madagaskar'a karşı Dünya Kupası Elemeleri maçı öncesinde silahlarla oyuncu odaları koridorunda konuşlandı. Askerler Tanzanya ekibinde Covid-19 vakası olduğunu iddia etti. Fenerbahçe'nin eski santrforu Mbwana Samatta dail pek çok futbolcu ecel terleri döktü.

2022 FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri'nde Madagaskar ile Tanzanya arasında oynanan ve 1-1 berabere biten maç öncesi alınan aşırı güvenlik önlemlerinin detayları ortaya çıkıyor... 

İki takım arasında 14 Kasım'da oynanan maç öncesi Tanzanya kafilesinin kaldığı otel, bazı oyuncularının koronavirüs test sonucu pozitif çıktığı iddiasıyla ordu mensupları tarafından basıldı.

Tanzanya Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, otele silahla giren askerlerin, odaların kapısının önünde beklediği ve oyuncuların çıkmasına izin vermediği ifade edildi.

SAMATTA HALA BELÇİKA'YA DÖNMEDİ

Fenerbahçe'nin bu yaz Belçika'nın Royal Antwerp takımına kiraladığı Mbwana Samatta da otelde mahsur kalan oyuncular arasında... Maçın ardından bir süre daha sıkı güvenlik önlemleri altında bekletilen Tanzanyalı futbolcuların, ülkeden çıkışlarına gecikmeli olarak izin verildiği kaydedildi.

Belçika basınında yer alan haberlere göre; Samatta'nın da hala otelde mahsur kaldığı ve Belçika'ya geri dönemediği belirtildi. 28 yaşındaki oyuncunun Belçika'ya geri dönmeden önce koronavirüs testine girmesi gerekiyor.

 Madagaskar ordusu koronavirüs şüphesiyle Tanzanya Milli Takımı'nın otelini bastı

Madagaskar ordusu koronavirüs şüphesiyle Tanzanya Milli Takımı'nın otelini bastı ile ilgili etiketler Tanzanya Mbwana Samatta madagaskar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.