Macron'un Avrupa Ordusu hayal oldu

Avrupa Parlamentosu'nun 'Euro Barometer' isimli araştırmasında tüm Avrupa Birliği ülkelerinin özellikle pandemi sürecinde çeşitli konulara karşı olan tutumlarının nasıl değiştiğini ölçtü. Çıkan sonuçlarda belki de en göze çarpanı ise tüm ülkelerin içinde sadece Fransızların Avrupa Birliği'nin geleceği hakkında umutsuz olduklarının ortaya çıkması.

Özellikle eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa'ya olan tutumu ve NATO'dan çekilme sinyallerine varan ve Avrupa açısından bir güvenlik zaafiyeti oluşturan açıklamalarından sonra AB'nin liderliğine Fransız lider Macron soyunmuştu. Şimdi ise o umuttan eser kalmadı.

AVRUPA ORDUSU ARTIK HAYAL OLDU

'Avrupa Ordusu' kurulması için geçtiğimiz aylarda kıta çapında lobi çalışmaları yapan Fransa'da rüzgar terse dönmüş görünüyor. Almanya'nın Fransa'nın liderliğini kabul etmemesi ve siyasi olarak farklı çıkarlar ve sorunlara sahip bir çok Avrupa ülkesinin ortak bir ordu kurması ise sadece kağıt üstünde kalıp pratiğe geçememişti. 

Doğu Akdeniz ve diğer anlaşmazlıklarda AB'yi ve yaptırımları Türkiye Cumhuriyetine karşı bir silah olarak kullanmaktan çekinmeyen Fransa, en büyük silahı ve dünyanın en önemli oluşumlarından olduğunu iddia ettiği AB'ye olan inancını kaybetti. 

Euro Barometer'daki ilgili sonuçlar şu şekilde:

Avrupa Birliği üye ülkelerinin AB'ye dair umutları

 

GÖZLER FRANSA'YA ÇEVRİLDİ

Avrupa Birliği'ne bağlılığını liderliğine aday olarak kendini gösterecek kadar dışa vuran ve Avrupa Birliği'nin önemini sürekli vurgulayan Fransa'da Avrupa Birliği'ne karşı tutum tersine dönmüş durumda. Özellikle Brexit'ten sonra gözler bu kez Fransa'ya çevrildi. 

%50'NİN ALTINDA UMUDU OLAN TEK ÜLKE

Tüm Avrupa Birliği üyelerinin 'Umutluluk Oranı' %58 olurken, AB'den en umutlu olan üye ülke %77 ile Portekiz oldu. Fransa ise %47 ile Avrupa Birliğinden en umutsuz üye ülke olarak yerini alırken, aynı zamanda %50'den daha az umutlu olan tek ülke oldu. 

 

Macron'un Avrupa Ordusu hayal oldu ile ilgili etiketler Emmanuel Macron Avrupa Birliği Avrupa Parlamentosu Fransa Avrupa ordusu
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.