Macron'un 'akıl hocası'ndan Türkiye çıkışı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'akıl hocası' olarak bilinen ekonomist Jacques Attali, Türkiye'nin S-400 alımı ve Barış Pınarı Harekatı nedeniyle "NATO öldü, Avrupa olarak yalnızız" ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un politikalarını geliştirirken etkilendiği uzmanlardan biri olan ekonomist Jacques Attali, Türkiye'nin diğer NATO üyesi ülkelerin onayı olmadan Rus silahları alması ve bağımsız bir şekilde Suriye'de Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasını gerekçe göstererek NATO'nun "öldüğü" yorumunu yaptı.

 Fransa Devlet Televizyonu France Info'da katıldığı bir programda konuşan Attali, "NATO üyesi bir güç olan Türkiye diğer üyelerin onayı olmadan Rus silahları alarak tamamen özgür bir şekilde savaşmaya karar verdiğine göre NATO öldü. Türkiye bunu gerçekleştirdi, kimse tepki göstermedi ve Amerika Birleşik Devletleri onu engellemek için hiçbir şey yapmadı" ifadelerini kullandı.

Attali konuşmasında, "Eğer NATO öldüyse ve ABD artık bizi savunmuyorsa, Avrupalılara kendilerini korumak için birleşmekten başka yapacak bir şey kalmadı" ifadelerini kullandı.

Macron'un 'akıl hocası'ndan Türkiye çıkışı! ile ilgili etiketler Türkiye Fransa NATO
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.