MACRON’DAN TÜRKİYE ALEYHİNDE GİZLİ ZİRVE!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

Fransa’nın başkenti Paris’te yaklaşık 46 bin kişi, Bastille Meydanı’na yürüyerek, hükümet tarafından çıkarılmak istenen “Küresel Güvenlik” yasasını ve artan polis şiddetini protesto etti. Protestolarda tansiyon yükselirken göstericiler polisle çatıştı, çok sayıda araç ateşe verildi.

MACRON’DAN TÜRKİYE ALEYHİNDE GİZLİ ZİRVE!

MACRON’DAN TÜRKİYE ALEYHİNDE GİZLİ ZİRVE PLANI

Ülkede yaşananları değerlendiren Metehan Demir, Fransız cumhurbaşkanı Macron’un bu olaylarla ilgili olarak da Türkiye’yi suçlayabileceğine dikkat çekerken, "Macron, çeşitli zamanlarda Elysee Sarayı’nın önüne geliyor. Tüm dünyada örnek gösterilen lider Macron, herkese ‘Sen öyle yapma, bu böyle yapsın, şu şöyle yapsın’ diyor. Ancak kendi ülkesindeki durumu görmedi. Olabildiğince bugüne kadar göz ardı ederek, küçümseyerek ve muhalefete de çok düşük perdeden bir yaklaşım göstererek bu şekilde yürüdü. Fransa’da bunlar devam edecek, çünkü orada başka sorunlar da var. Öncek liderlerden Sarkozy, geçen hafta yargılandı. Son dönemde Fransa’ya baktığında Sarkozy’de, Chirac’ta, Macron’da Fransız toplumundaki yükselen tepkileri görmeyle ilgili sıkıntı var. Onu onlarla baş başa bırakalım. Benim yıllardır dış politikayı takip ettiğim için Fransız yönetimine karşı bir düşmanlığım oldu. Macron, sokak gösterilerinde de Türkiye’yi suçlayabilir. Çünkü o bu konuda bir adım attı, belki gözden kaçırmış olabilirsiniz. Macron, Kuzey Afrika’da, Fransa’nın Cezayir, Tunus ve Fas’ta karşılaştığı bazı sıkıntıların Türkiye tarafından yönetildiği, tarihte Fransa’nın oradaki bağlarını Türkiye tarafından zayıflatılmaya çalışıldığını, bunu Türkiye ile Rusya’nın birlikte yaptığı yönünde açıklamalarda bulundu. Oradaki gelişmeleri, Fransa’nın aleyhine olan her şeyi Türkiye’nin yaptığını düşünen kafa, yakında Fransa’da ‘Bunu Türkler yaptı’ diyebilir.’ Bugüne kadar Macron’u nerelerde görmüştük: Irak’ta ‘Türkiye’nin operasyonunu durdurun’ dedi, Suriye’de PKK ile işbirliği yaptı, Libya’da Hafter’in yanı başında Doğu Akdeniz’de Yunanistan’a fırkateyn gönderdi, Ermenistan’a silah gönderdi. Azerbaycan’a bir sürü iftirada bulurdu, Aliyev’i köşeye sıkıştırmaya çalıştı, AB’de yaptıkları biliniyor görüşmede askıya almaya çalıştı, Washington’da resmi temaslarda Türkiye’yi şikayet etti, S-400’ler konusunda Türkiye’nin yaptırıma uğraması için Washington’da çaba sarfetti, Katar Emiri’ne gitti ‘Siz Türkiye ile neden bu kadar yakınsınız? Desteği kesin, Erdoğan gitsin’ diyebilecek kadar gözü döndü. Macron’un son yaptığını söyleyeyim, yabancı servisler aracılığıyla Fransız yönetimi Türkiye’nin yurt dışındaki tüm firmalarının önünü kesmeye çalıştı. Türkiye’nin ihracat yapan, Avrupa ve Kuzey Afrika ile iş yapan her yerdeki şirketlerinin önünü kesmesi için talimat verdi. İş yapma denilen coğrafyalardaki şirketlerin tazminatını da Suudi Arabistan ile BAE ödesin diye temaslarda bulunmuş. İkincisi ise, Macron AB’de önemli ve güçlü ülkelere bir haber gönderdi. Bu haberde ‘Gizli zirve düzenleyelim. Türkiye’de seçim olursa, süreçte Erdoğan’ın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yıpratılması ve devletin ekonomik gücünün daha da azaltılması için neler yapılabilir? Konulacak ambargolarla bu nasıl sağlanabilir?’ diye bir ön görüşme hazırlığı yaptıkları iddia ediliyor. Mesela Cumhurbaşkanı Erdoğan değil. Türkiye’yi zayıflatalım dediği zaman herkesin tek bir vücut olması gerekiyor." sözlerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz… 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

MACRON’DAN TÜRKİYE ALEYHİNDE GİZLİ ZİRVE! - Resim : 2

MACRON’DAN TÜRKİYE ALEYHİNDE GİZLİ ZİRVE! - Resim : 3

MACRON’DAN TÜRKİYE ALEYHİNDE GİZLİ ZİRVE! ile ilgili etiketler Metehan Demir Fransa macron metehan demir ile gündem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.