Macron'dan Trump'a tepki: Ciddi olalım

Londra'da gerçekleştirilen NATO zirvesinin ilk gününe, ABD lideri Donald Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasındaki atışma damga vurdu. Trump'ın "Birkaç cici DEAŞ savaşçısı ister misin? Onları sana verebilirim. İstediğin kadar alabilirsin" sözlerine Macron, ''Ciddi olalım'' dedi.

İki lider DEAŞ ve Suriye konusunda açıklamalarda bulunurken, Trump Avrupa ülkelerinin geri almayı kabul etmediği yakalanan Avrupalı radikal İslamcı teröristleri gündeme getirdi. Trump, "Suriye'de tutuklu olan birçok DEAŞ savaşçısı var. Hepsi kilit altında. Birçoğu Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık'tan geliyor. Çoğunlukla Avrupa'dan geliyorlar ve bazı ülkeler bana katılıyor. Cumhurbaşkanıyla bu konuda konuşmadım" dedikten sonra Macron'a döndü ve "Birkaç cici DEAŞ savaşçısı ister misin? Onları sana verebilirim. İstediğin kadar alabilirsin" dedi.

Macron, Trump'ın bu esprisi karşısında tebessüm etmeyerek, "Ciddi olalım" dedi ve Avrupalı DEAŞ mensuplarının problemin ufak bir bölümünü oluşturduğunu söyledi.

Macron'dan Trump'a tepki: Ciddi olalım

MACRON: ÖNCELİĞİMİZ TERÖR GRUPLARINI ORTADAN KALDIRMAK

Fransa Cumhurbaşkanı, bu açıklamaların yanı sıra Trump'ın "DEAŞ'in yüzde yüzünü yendik'' söylemine de meydan okudu. Macron, "Bence birinci önceliğimiz DEAŞ ve diğer terörist grupları ortadan kaldırmak, çünkü henüz bitmediler. Bu birinci önceliğimiz. Ve henüz bitmediler, bunu söylemek zorunda olduğum için özür dilerim" diye konuştu. Macron, Orta Doğu'nun istikrarsızlaşmasının DEAŞ ile mücadeleyi zorlaştırdığını da söyledi.

Euronews'in Türkçe altyazılı olarak servis ettiği görüntülerde, Trump, Macron'a yanıt olarak, "İşte bu yüzden çok iyi bir politikacı.Çünkü bu hayatımda duyduğum en iyi hiç bir şey söylemeyen cevaplardan biriydi" dedi. ABD lideri bundan sonra geri adım atarak Fransa'nın bazı savaşçıları geri aldığını söyledi ve DEAŞ'in "yüzde yüz yenildiğini" bir kez daha dile getirdi.


Macron'dan Trump'a tepki: Ciddi olalım ile ilgili etiketler Donald Trump Emmanuel Macron DEAŞ Trump nato zirvesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.