Macron'dan haddini aşan Türkiye söylemi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile yaptığı görüşmeden sonra Türkiye'nin Doğu Akdeniz ile ilgili haklı duruşuna ilişkin haddini aşan ifadeler kullandı. Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin karşısında mevzilenen Fransa Cumhurbaşkanı, "Türkler sadece eyleme dönüşen sözlere saygı duyar" ifadesini kullandı. Bu yanlı tavrı ile Türkiye'yi karşısına aldığını açık açık ilan eden Macron ağzındaki baklayı çıkardı:"Türkiye enerji konusunda da ortağımız olmalı"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ile "bir güven diyaloğu" kurmak için bazı "öncelikler serisi" olduğunu söyledi.

AĞZINDAKİ BAKLAYI ÇIKARDI

Fransa Cumhurbaşkanı, "Türkiye göçmenler konusunda bir ortak. Türkiye enerji konusunda da ortağımız olmalı, barışçıl ve barışçıllaştırılmış bir ortak ve Türkiye bugün bizimle bir gümrük birliği projesi içinde" diye konuştu.

KIRMIZI ÇİZGİLERİYMİŞ

Macron "Akdeniz egemenliği konusunda, edilen sözler ve eylemlerde tutarlı olmalıyım. Size Türklerin sadece buna saygı duyduğunu söyleyebilirim. Eğer eyleme dönüşmeyecek şeyler söylerseniz....Fransa'nın bu yaz yaptığı önemliydi. Bu bir kırmızı çizgi politikasıydı" diye konuştu.

Türkiye'ye karşı cephe aldığı bu sözlerle net bir şekilde ortaya çıkan Macron'un yönetimindeki Fransa ağustos ayı ortasında iki savaş gemisini ve iki Rafale savaş jetini Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarını "yasa dışı" sayan Yunanistan'ı desteklemek için bölgeye yollamıştı.

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise Doğu Akdeniz krizi üzerinde Atina ile diyalog geliştirilmemesi halinde Ankara'ya yönelik yeni yaptırımlar uygulanabileceğini ifade etti.

 

Macron'dan haddini aşan Türkiye söylemi ile ilgili etiketler Emmanuel Macron Türkiye Doğu Akdeniz Akdeniz josep borell
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.