"Türkiye seçimlere müdahale edecek"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye ile ilgili haddini aşan bir iddia ortaya attı. Macron, Türkiye'nin Fransa'da yapılacak seçimlere müdahale edeceğini savundu. Macron, "Bunu kabul edilemez olarak görüyorum. Not edilmiş durumda, tehditler üstü kapalı değil" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Türkiye'yi gelecek yıl Fransa'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine karışma girişimleri konusunda uyardı. France 5 televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Macron, bu yönde "açık tehditler" bulunduğunu söyledi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında bir belgeselin de gösterildiği televizyon programında yer alan Macron "Gelecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale girişimleri olacak" dedi. Macron "Bunu kabul edilemez olarak görüyorum. Not edilmiş durumda, tehditler üstü kapalı değil" dedi.

"Türkiye seçimlere müdahale edecek"

"KAMUOYUNA OYNAMAK ŞEKLİNDE OLACAK"

Seçimlere müdahalenin "kamuoyuna oynamak" biçiminde olacağını ifade eden Macron Türkiye'de geçen yıl hükümet yanlısı medyanın kendisi ve Fransa hakkında "yalanlar" yaydığını söyledi. "Geçen sonbaharda çok açık bir biçimde bir yalanlar siyaseti vardı" diyen Macron "Devlet yalanları, Türk devleti tarafından kontrol edilen medyanın, Katar kontrolündeki belli büyük kanalların yaydığı yalanlar" ifadelerini kullandı. Macron "Yorumlarım çarpıtıldı ve Fransa İslamla sorunu olan bir ülkeymiş gibi sunuldu" diye konuştu.

"Türkiye seçimlere müdahale edecek" ile ilgili etiketler Türkiye seçim Cumhurbaşkanlığı macron müdahale
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.